El Ripollès s'alia per promocionar la carn de poltre de pastura
Es pot degustar en 23 restaurants de la comarca en el marc d'unes jornades gastronòmiques
Els criadors faran un estudi per promoure aquesta carn
Amb l'objectiu de fer comarca, el Ripollès s'ha unit per promocionar la carn de poltre. Des d'aquesta setmana i fins al 25 de maig es portarà a terme la temporada gastronòmica d'aquesta carn en un total de 23 restaurants: 13 de la vall de Camprodon, 5 de la vall de Ribes i 5 del Baix Ripollès. Fins ara només es feia a la vall de Camprodon. D'altra banda, es va fer una jornada tècnica sobre el poltre de muntanya del Pirineu català a Sant Pau de Segúries per explicar tot el cicle del poltre a carnissers i restauradors d'arreu: del prat al plat.
Aquesta temporada fa vuit edicions que l'organitza l'associació Cuines de la Vall de Camprodon, i aquest any s'ha fet extensiva a tota la comarca gràcies al treball conjunt amb l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, els Fogons de la Vall de Ribes, l'Aula d'Hostaleria, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès i el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes. “De fet, molts dels restaurants de fora de la vall de Camprodon fa temps que ens compren carn de poltre”, explica el president de l'Associació de Criadors d'Eugues, Joan Moret, “i, per tant, el que s'ha fet és incloure'ls dins d'aquest cicle gastronòmic”. Moret, però, no amaga que encara costa que la gent introdueixi la carn de poltre en la seva alimentació: “Haurem de fer pedagogia tota la vida, em sembla”. Diu que “ens salva” que sigui una de les carns considerades més saludables del mercat, ja que és molt rica en omega-3, ferro i vitamina B12, i el fet que siguin animals de pastura extensiva.
LA XIFRA
LA FRASE
Una jornada per lloar una carn molt ecològica
En la jornada tècnica que es va fer a la casa de turisme rural El Mariner de Sant Pau van participar una setantena de persones. Es va començar amb una visita a la granja d'engreix ecològic de poltres de L'Illa de Llanars i a l'escorxador i sala de desfer de Camprodon. L'activitat també va incloure una part pràctica amb l'especejament de les canals de poltre i l'explicació de les característiques i qualitats de la seva carn.