Economia

Oques Santa Margarida aposta pels elaborats

L'empresa garrotxina comença a comercialitzar en establiments ‘delicatessen' i en xarcuteries de gamma alta

L'empresa Oques Santa Margarida, de Begudà, a Sant Joan les Fonts, ha començat a comercialitzar productes elaborats d'oca en establiments delicatessen i en xarcuteries de gamma alta. Amb aquest pas, l'empresa, que va néixer fa disset anys com una explotació d'oques que comercialitza tant els seus ous com oques vives i carn d'oca, es diversifica i fa un salt a l'alta gamma gurmet. Segons explica el propietari de la granja Oques Santa Margarida, Ferran Mallolis, de moment, i després de diverses proves i investigació, ja s'han seleccionat de manera definitiva tres productes elaborats: el foie gras, el magret sec i el paté. Properament, preveu treure al mercat també la sobrassada d'oca i el rillette. Explica Mallolis que aquests productes ja s'han presentat en dues fires de Madrid en dos anys consecutius i que han tingut molt bona acollida.

L'explotació disposa actualment d'un total de 1.500 oques reproductores, que proporcionen un volum d'entre 20.000 i 24.000 ous l'any. D'aquests ous, la meitat es destinen a la incubació i la resta, a la venda per menjar. La granja consta de diferents sectors, com ara una zona de cabanyes amb nius perquè les oques hi puguin anar a pondre els ous; una sala totalment desinfectada i esterilitzada on emmagatzemem els ous un màxim de set dies per a la incubació i un màxim de 3 dies per a la venda al consum, després de seleccionar-los, netejar-los, esterilitzar-los i mirar-los amb l'ovoscopi, i una sala d'incubació i naixement, on hi ha una incubadora. D'allà, finalment, passen a una sala amb calefacció on es reben els pollets de la naixedora.

LA XIFRA

1.500
Oques
hi ha a l'explotació que té l'empresa, ubicada enmig del parc natural de la Garrotxa.

Degustacions d'oca al restaurant

La granja no tindria raó de ser si no fos pel restaurant Santa Margarida, situat també en el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i que va ser l'origen de l'explotació. El restaurant, especialitzat en oca, ofereix la possibilitat de degustar els productes elaborats. El restaurant va ser, de fet, la causa del projecte d'explotació, davant la impossibilitat de trobar exemplars suficients. Ara és una de les més importants del país i del sud de França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona