Economia

El grup Balfegó pescarà un 25% més de tonyina roja

La flota del port de l'Ametlla de Mar captura 400.000 quilos de túnids els primers dos dies de la temporada pesquera

La capacitat de la granja d'engreix es doblarà aquesta tardor

La població de tonyina roja al Mediterrani s'està recuperant. Així ho assegura el grup Balfegó de l'Ametlla de Mar, que aquesta setmana ha iniciat la campanya pesquera i ha constatat l'abundància d'exemplars. Només en un parell de dies les captures han arribat als 400.000 quilos i si es manté la tendència d'aquí a pocs dies la flota tornarà al port. “Dilluns va començar la temporada de pesca que s'allarga fins el 24 de juny, però ben segur que els vaixells tornaran abans al port perquè ja hauran aconseguit la quota de captures assignada”, va explicar ahir el director general del grup Balfegó, Juan Serrano.

El pla de recuperació de la tonyina roja de l'Iccat, l'organisme internacional que regula la pesca de túnids, determina el volum de captures de cada embarcació. Enguany, el grup Balfegó, que es dedica a la pesca, engreix i comercialització de tonyina, podrà capturar un 25% més d'exemplars, un total de 1.400 tones, ja que s'ha incorporat al grup un altre vaixell de la flota francesa i ha aconseguit cessions de pesca d'altres embarcacions de l'Estat. Així, la flota de Balfegó està formada per quatre vaixells de l'Ametlla de Mar (dos dels quals són propis), cinc de francesos i catorze embarcacions auxiliars, que ocupen uns 200 treballadors.

D'altra banda, la capacitat de la granja d'engreix de tonyina es podria doblar a curt termini, segons el director general de Balfegó. “Esperem disposar de tots els permisos el mes d'octubre, la declaració d'impacte ambiental és favorable i només estem pendents d'un estudi arqueològic de la zona”, va dir Serrano. En aquest sentit, la capacitat de les instal·lacions del grup tonyinaire passaria a ser de 2.500 tones.

LA FRASE

La tonyina roja s'ha recuperat i en són una prova els exemplars que capturem en molt poc temps
Juan Serrano
DIRECTOR GENERAL DEL GRUP BALFEGÓ

LA XIFRA

200
treballadors
ocupa el grup Balfegó de l'Ametlla de Mar durant la temporada de pesca de tonyina roja

Més control de les captures

Un total de vint-i-un observadors oficials acompanyen la flota tonyinaire de l'Ametlla de Mar, nou dels quals són de l'Iccat i la resta, de l'Estat. S'encarreguen de controlar que les embarcacions no sobrepassen la quota que tenen assignada i que els exemplars que es capturen siguin de talla permesa. A més, en aquesta campanya el grup Balfegó ha incorporat un altre mecanisme de control de les captures de tonyina, unes càmeres estereoscòpiques. Amb aquestes càmeres es vigilaran les tasques de pesca i traspàs de les tonyines a les gàbies i es podrà determinar amb major exactitud el pes dels exemplars.

La flota de Balfegó utilitza un sistema informatitzat per comunicar a les autoritats competents en temps real les seues captures. Un sistema que simplifica les tasques de documentació i comunicació de captures que exigeix el pla de recuperació de la tonyina roja de l'Iccat. D'altra banda, els pescadors del grup han participat en un programa europeu de formació en pràctiques pesqueres sostenibles, per reduir l'impacte ambiental de l'activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell