Economia

Panrico presenta un ERO temporal a Santa Perpètua per reactivar la planta

L'empresa assegura que ha pres la decisió per reactivar la planta de forma progressiva i perquè els treballadors comencin a cobrar

Panrico ha presentat aquest dimecres la sol·licitud formal per procedir a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) per reactivar el centre de Santa Perpètua de forma progressiva i perquè els empleats d'aquesta planta “comencin a cobrar també”, segons ha indicat la pròpia companyia.

En un comunicat, Panrico ha assegurat que aquesta decisió la presa sense esperar una hipotètica desconvocatòria de vaga i després de reflexionar i davant la reclamació per part de la Generalitat de fets i “signes positius i inequívocs” que permetin avançar en el procés.

En concret, la Generalitat va instar en una reunió amb les parts dilluns passat a reflexionar “per posar fi a la vaga i promoure un ERTE que reactivi la planta” i els va convocar a una altra reunió divendres que ve.

Panrico explica que en aquesta reunió va tornar a expressar que “reitera i aferma el compromís amb la Generalitat de Catalunya de continuar amb la seva activitat empresarial a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), desenvolupant un pla industrial que pugui minorar l'impacte de l'Expedient de Regulació d'Ocupació en els termes fixats en la sentència de l'Audiència Nacional.

També en aquella reunió va assegurar que qualsevol possibilitat d'acord ha de respectar el marc pactat en l'acomiadament col·lectiu, ratificat per la sentència de l'Audiència Nacional.

En aquest sentit, ha afirmat que no hi haurà cap millora indemnitzatòria respecte de la pactada en l'acomiadament col·lectiu, i que no s'adoptarà cap mesura que pugui perjudicar a la resta dels centres de treball de Panrico a la resta de l'Estat.

Ha recordat que diverses vegades ha manifestat expressament que l'acord que es pogués assolir hauria de contenir una desconvocatòria de vaga; la negociació d'un expedient de regulació temporal d'ocupació, que permeti la posada en marxa de la fàbrica de Santa Perpètua de manera progressiva; i la “desjudicialització” del procés.

També la negociació de la reducció de l'impacte de l'acomiadament col·lectiu en Santa Perpètua conforme a les necessitats del pla industrial fixat, i amb la conformitat de la Comissió de Seguiment de l'Acomiadament Col·lectiu, en l'interès que els acords que s'assoleixin en aquesta matèria respectin el pacte a nivell estatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona