Economia

Puig rebutja l'ERO temporal presentat per Panrico al marge de la negociació i sense avís

El conseller d'Empresa i Ocupació reclama a la direcció i els treballadors que busquin el consens en lloc d'adoptar decisions “unilaterals”

Reconeix que salvar la planta de Santa Perpètua requerirà “sacrificis” a les dues parts però assegura que “té futur”

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha rebutjat aquest dimecres l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que ha presentat la direcció de Panrico a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental) sense avís previ als treballadors i a la Generalitat.

“De la mateixa manera que no compartim que els treballadors de Panrico mantinguin la vaga, tampoc compartim la iniciativa de l'empresa de suspensió de llocs de treball que pot portar encara més dificultats en la negociació”, ha sentenciat el conseller. “Continuem apel·lant al diàleg. Panrico només podrà sortir de l'atzucac en què es troba amb la negociació”, ha afirmat Puig aquest dimecres a preguntes dels mitjans de comunicació.

Puig ha assegurat que “Panrico té futur” i ha reclamat que els treballadors i la direcció de Panrico arribin a un acord durant les properes setmanes. “L'únic que pot fer la Generalitat és asseure les parts en una taula i esperar que s'arribi a un plantejament compartit, en comptes de prendre decisions unilaterals”, ha indicat.

Segons ell, la planta de Santa Perpètua “podria estar funcionant i Panrico no hauria d'estar subministrant els seus productes des de fora de Catalunya”. “Hi ha mercat, hi ha possibilitats, però es requereixen sacrificis” de les dues parts, ha advertit. En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat ha recomanat que es retirin els litigis judicials, que la direcció renunciï a presentar un ERO de màxims i que els treballadors desconvoquin la vaga i es comprometin a tornar a treballar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia