Producte ben triat des de l'any 1847
Les arrels del negoci de queviures de qualitat Autoservei Padró-Solanet, de Cerdanyola, s'enfonsen fins a mitjan segle XIX
Ser la indiscutible referència a l'hora de trobar un producte d'alimentació selecta en un indret, en aquest cas a Cerdanyola, és motiu d'orgull, però encara ho és més haver donat continuïtat a un negoci que té uns llibres de comptes que daten del 1847. Aquest és el cas d'Autoservei Padró-Solanet, on la tria rigorosa de carns, xarcuteria, delicadeses, vins i tota mena de queviures es fa amb l'autoritat d'haver format part de la trama comercial d'aquesta localitat vallesana des de temps gairebé immemorials.
A la família Padró-Solanet, des de la infantesa, tenen consciència del pes de la tradició, com explica Montserrat Padró-Solanet, que regenta el negoci amb el seu germà Carles i la seva mare, Montserrat: “Hem viscut molt intensament la botiga i tota la seva història des del bressol, ja que la gran casa familiar comunica amb el negoci, i, com passa a totes les botigues, tots hi han de donar un cop de mà.” A més, l'educació en la memòria hi ha estat sempre, en la persona de l'avi: “Ens explicava com han canviat els usos i costums comercials: a la seva infantesa era impensable que una botiga tanqués el diumenge.”
A Sentmenat (Vallès Oriental) hi ha ubicada la masia Padró-Solanet, que data de l'any 1100. A mitjan segle XIX, Joan Padró-Solanet, cabaler, va haver de deixar la casa pairal per anar a fer fortuna, i va anar a parar a Montcada. Allà hi va trobar feina com a mosso a la botiga de farratges Ca la Roser, on venien gra i vi de missa, molt reconegut per aquells topants. A l'hora de transmetre el negoci, la família, de tarannà molt pietós, es trobava que els descendents eren capellans o monges, així que li van “oferir heretar el negoci, però amb una condició: s'havia de casar i formar una família”. El besavi de Montserrat Padró-Solanet va fer una llista de les pubilles que anaven a comprar a la botiga de farratges, i la primera de la llista ja va dir que sí. Joan Padró-Solanet va conservar llibres de comptes del 1847, data emblemàtica dels orígens del negoci, si bé es considera que possiblement la botiga havia obert molt abans.
Antiga cooperativa.
Facturació
2 M€
Treballadors
13
Any de fundació
1847
Producte ben triat des de l'any 1847