Economia

La cooperativa agrícola de l'Aldea augmenta les pèrdues en 600.000 euros

La collita de l'hivern va ser molt fluixa i la secció hortícola té un saldo negatiu de 75.000 euros

El jutjat de Tortosa ordena un altre escorcoll a l'entitat

La situació econòmica de la cooperativa agrícola de l'Aldea no millora. El 2013 l'entitat va registrar unes pèrdues de 600.000 euros, que s'afegeixen als 1,5 milions d'euros negatius dels comptes del 2012. Uns números que no fan possible que els socis recuperen els 4,4 milions que tenen entrampats des del 2011, quan la secció de crèdit va fer fallida.

Les pèrdues no són només per una campanya agrícola dolenta, sinó que s'arrosseguen problemes del passat: 260.000 euros corresponen a la pèrdua d'uns valors financers (Bankia va executar les garanties pignorades d'un crèdit el novembre passat) i uns 200.000 euros més són conseqüència de l'amortització de les instal·lacions. Pel que fa a les pèrdues de la secció hortícola, van ser de 75.000 euros. “La collita de l'hivern va ser molt fluixa, les temperatures van ser suaus a França i Alemanya i va caure la demanda d'hortalisses”, ha manifestat la presidenta de la cooperativa, Montse Llosa. Així, bona part de la producció de coliflor es va vendre a meitat de preu, mentre que els compradors europeus no van adquirir tot el volum d'enciam que havien pactat amb la cooperativa.

La junta rectora de la cooperativa ha convocat una assemblea de socis el 20 de juny en què s'aprovaran els comptes de l'entitat.

Batalla legal

Tot i els números negatius del darrer exercici, Llosa es mostra optimista i sosté que el 2014 la secció hortícola podria remuntar. “Si la climatologia ens ajuda podrem vendre la producció als mercats exteriors, ara ho tenim tot a punt per iniciar la collita de síndria”, ha dit la presidenta de l'entitat agrícola.

També confia en la justícia i, en aquest sentit, va avançar que el jutjat de Tortosa ha ordenat un altre escorcoll a les instal·lacions de la cooperativa. “Van copiar tots els arxius dels ordinadors, però la jutgessa reclama més documentació”, ha assenyalat. Un escorcoll que els Mossos d'Esquadra duran a terme la setmana que ve. Pel que fa al conveni amb els creditors, continua aturat pel recurs de l'exgerent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA