Economia

El 80% d'empreses obertes a Nexes de Forallac, en actiu

El viver fa cinc anys amb una ocupació d'espais de gairebé el 100%

Avui hi treballen vint-i-set negocis

El viver d'empreses i centre de negocis de Forallac, Nexes, fa cinc anys que està consolidat. En l'actualitat hi estant treballant 27 empreses amb 48 treballadors, que facturen una mitjana de 2,2 milions d'euros anuals. La dada, però, que millor permet il·lustrar la utilitat del servei és que de les 58 empreses que han iniciat la seva activitat al viver, el 80% continuen actives, un percentatge molt elevat si es té en compte l'advers context econòmic actual. Tal com pretenia l'Ajuntament, Nexes ha fet de dinamitzador econòmic no només del municipi sinó de l'àrea d'influència, i un eix vertebrador del mateix polígon industrial on està establert. El seu desplegament s'ha anat fent per fases, fins que en aquests moments la pràctica totalitat dels espais disponibles (naus, despatxos, coworking) estan ocupats per emprenedors.

Nexes es va posar en marxa l'1 de juliol del 2009. És el viver empresarial més gran de les comarques gironines i un dels més grans de Catalunya. Es va concebre per a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació, on s'ofereix als emprenedors un conjunt de serveis a preus reduïts, per sota de mercat, amb l'objectiu d'ajudar-los a arrencar els negocis.

Els usuaris també es poden beneficiar mútuament pel fet de poder compartir serveis logístics i administratius (centraleta, copisteria, recepció, sala reunions, etcètera). D'altra banda, des de Nexes s'ofereix assessorament tècnic, gestió comptable i fiscal i es fa seguiment dels nous projectes. S'analitzen les necessitats formatives dels emprenedors i promouen cursos durant tot l'any, amb l'objectiu que els usuaris estiguin al cas de novetats tecnològiques, comptables i fiscals, màrqueting i innovació, entre altres interessos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.