Economia

Panrico comença a aplicar l'ERO a la planta de Santa Perpètua de Mogoda

L'empresa comunicarà en els pròxims dies els 133 acomiadaments que planteja l'expedient de regulació d'ocupació

Panrico ha començat a aplicar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), segons han confirmat fonts de la direcció a l'ACN. Les primeres cartes d'acomiadament van sortir divendres de la setmana passada i durant els propers dies s'aniran comunicant als treballadors fins arribar als 133 acomiadaments que planteja l'ERO. L'aplicació de l'ERO arriba després “d'un últim intent de negociació” que va tenir lloc el passat divendres quan les parts es van tornar a reunir però no hi va haver acord. Paral·lelament, s'ha començat a aplicar l'ERO temporal fins que la planta es pugui tornar a posar en funcionament.

L'Audiència Nacional va dictar sentència el passat maig on quedaven avalats part dels acomiadaments. Durant les negociacions amb els treballadors l'empresa es va obrir a reduir els acomiadaments a 80 però les propostes de negociació, amb la mediació de la Generalitat, no van arribar a bon port. A més, la companyia va presentar un ERO Temporal per acollir als treballadors afectats ja que les instal·lacions de la planta vallesana no estan en condicions per treballar després de tants mesos d'aturada.

Fa dues setmanes els treballadors van decidir desconvocar la vaga que havien iniciat vuit mesos abans i es van presentar a la fàbrica per tornar a la feina. Llavors, l'empresa va decidir donar vacances a tots els treballadors assegurant que la fàbrica no estava en condicions d'entrar a treballar.

El passat dilluns 23 de juny la direcció va decidir aturar els 38 acomiadaments previstos i buscar un nou punt de trobada amb els treballadors. Aquest darrer intent es va produir el passat divendres i, en no arribar a cap acord, la companyia va començar a comunicar els acomiadaments.

Les mateixes fonts han explicat que també s'ha començat a aplicar l'ERO temporal per a la resta de persones no afectades per l'ERO i que encara desconeixen quant de temps es necessita per poder reactivar la fàbrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.