Economia

El preu de la llum, la clau del futur industrial a Tarragona

La confederació empresarial demana una tarifa diferenciada per a la demarcació, ja que s'hi genera la majoria de l'energia

Ho consideren el pas bàsic per atreure noves inversions

La rebaixa del cost energètic és el pas clau per tal que la demarcació de Tarragona pugui reindustrialitzar-se. Aquesta és la conclusió principal de l'observatori elaborat pel gabinet d'estudis de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (Cepta), que alerta de la importància estratègica de reduir la factura de la llum en sectors com el químic, que és un dels que té més potencial de creixement a la zona.

“Creiem que Tarragona hauria de tenir una tarifa diferenciada, ja que és la regió que suporta les externalitats de tenir al seu territori diverses centrals de generació d'energia”, va assegurar Joan Gallardo, cap del gabinet d'estudis de la Cepta. Aquest preu diferenciat s'hauria d'aplicar als sectors productius (tant la indústria com el turisme i la resta de serveis) per tal d'afavorir, també, la seva necessitat de diversificació.

Segons l'estudi elaborat per la confederació empresarial, aquest pas seria l'únic necessari perquè es poguessin concretar noves inversions en l'àmbit de la química derivada, un dels sectors que detecten que té unes possibilitats més gran de capitalitzar el procés de reindustralització. “Si reduïm aquest cost, que ja està afectant fins i tot empreses que ja estan establertes, tota la resta de factors són favorables”, va destacar Gallardo.

L'observatori també destaca la necessitat que es replantegin els costos ambientals, especialment pel que fa al cànon de l'aigua que es paga al Camp de Tarragona. També reclama la necessitat de finalitzar les tres grans infraestructures pendents al territori: l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc i el seu enllaç amb l'A-2 fins a Lleida; el desdoblament de l'N-340 amb l'autovia A-7 al llarg de tota la demarcació, i, finalment, el corredor mediterrani ferroviari, amb sortida en ample europeu per a mercaderies.

LA FRASE

El cost energètic està frenant inversions. S'ha d'establir una tarifa diferenciada
Joan Gallardo
Cap del gabinet d'estudis de la Cepta

Un territori amb molts factors a favor

La reindustrialització, procés d'atracció de noves inversions industrials per lluitar contra la deslocalització, té a la demarcació diferents punts a favor, segons la Cepta. Entre el quals, l'existència de mà d'obra qualificada, d'una xarxa educativa i d'infraestructures de transport de qualitat. A banda, també hi ha molt sòl empresarial “molt ben localitzat” i a preus baixos, un planejament prou consolidat i l'atracció del polígon químic tarragoní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS
economia

La inflació es modera al juliol i se situa en el 2,8%

barcelona
ECONOMIA

Un 40% de la superfície dels polígons de l’àrea de Barcelona està desocupada

Barcelona
Economia

Reus posa més autobusos per arribar als polígons

Reus
economia

CriteriaCaixa aconsegueix un préstec de 1.650 milions per les noves inversions

BARCELONA
Girona

Bon juliol per al turisme, tot i un inici una mica fluix

Girona
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas