Economia

Pallarès diu que la crisi de l'Aldea es pot superar

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va assegurar ahir que el Departament d'Economia i Finances de la Generalitat treballa amb la cooperativa agrícola de l'Aldea per resoldre la crisi que pateix l'entitat. Això sí, va recordar que no hi podrà haver cap ajut per salvar els 4,2 milions d'euros que els socis tenen entrampats fins que la cooperativa supere el concurs de creditors. “Una vegada el jutge aprove el concurs de creditors, es pot trobar una solució i que els impositors recuperen a poc a poc els seus estalvis”, va manifestar Pallarès. El delegat del govern a l'Ebre va respondre així la petició de l'alcalde de l'Aldea, que la setmana passada va reclamar una reunió formal amb el govern per desbloquejar la situació de la cooperativa. La junta rectora ha de convocar una altra assemblea per aprovar els comptes de l'entitat agrícola després que la majoria de socis els rebutgessen en l'assemblea del mes de juny. El 2013 la cooperativa va registrar unes pèrdues de 600.000 euros.

Assemblea a Ulldecona

D'altra banda, la junta rectora de la cooperativa d'Ulldecona ha convocat assemblea general el pròxim 22 de juliol a les vuit del vespre. En aquesta assemblea es tornarà a sotmetre a votació la proposta d'ampliació de capital als socis per tancar la secció de crèdit, una idea que no va rebre prou suport en la darrera reunió. L'entitat va patir un descens del 45% del seu passiu i va negociar un crèdit de 500.000 euros amb l'aval de la Generalitat, però que requeria que els socis aportessen el 25% del capital. El rebuig dels socis va comportar el bloqueig de comptes de la secció de crèdit. “El cas d'Ulldecona no té res a veure amb el de l'Aldea, no podem donar el mateix tracte a una cooperativa que a l'altra”, va dir Pallarès. Amb tot, la retirada de capital va ser per la crisi de l'Aldea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats
Informació especial

Ensopegar amb la mateixa pedra

Advocada del despatx Lleal Tulsà Assessors
Unió Europea

L’economia europea creix una dècima per sota del previst

tecnologia

El cap de Telegram diu que l’acusen de “delictes comesos per tercers”

barcelona
Economia

Aval del BCE a l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

barcelona

JARC estima pèrdues de fins al 90% a la vinya de la Terra Alta per la sequera

gandesa