Economia

Tant

x

Laboriositat catalana

Segons les dades d'Adecco, l'absentisme laboral ha augmentat per primera vegada en els darrers set anys. D'altra banda, l'any passat, davant la pràctica absència d'estudis en l'àmbit espanyol sobre la simulació en la sol·licitud de baixes laborals, incapacitats o indemnitzacions –un fet curiós, oi?–, la Complutense en va fer un, en el qual el percentatge de simulacions en dolors crònics i en estats d'ansietat assolia o superava el 50%, un percentatge que baixava al 35% en altres malalties; en els estudis internacionals, tot i les diferències, es mouen a l'entorn del 30%. En productivitat, tot i ser uns dels que més hores es passen a la feina, els espanyols estan entre els que tanquen la cua entre els estats desenvolupats. Això pel que fa als treballadors.

Els empresaris també tenen feines a fer. La relació fosca i directa de molts d'ells amb el diner negre, les pràctiques corruptes amb el –i del– poder polític, els jocs financers per canviar les xifres de negoci (els darrers coneguts, Gowex i la Generalitat Valenciana del PP), la manca de transparència –envers accionistes, empleats i consumidors–, la precarització laboral duta a l'extrem i unes associacions de dubtosa representativitat, en són algunes.

Massa enganyifes d'espavilats. És evident que, a més de la crisi, alguna cosa ha canviat, sigui per contagi, sigui per cansament. Després de tants anys ja sabem per què, des d'Espanya, era tan enaltida la tradicional laboriositat catalana, a la qual s'afegien –i ho fan encara els nous– milers d'immigrants. Ens volen –estimen– ben productius. Ara que es va apropant el 9-N, cal tenir ben clar quin país volem, sabent que, segons allò que decidim, els impostos romandran aquí o es fondran allà. Però, a més, caldrà que canviïn moltes coses també en l'àmbit empresarial i laboral del nou Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona