Economia

L'Alcúdia demana al govern de l'Estat ajudes per al caqui

Ha estat un acord de la Comissió de Govern que també implica la cooperativa local

L'Ajuntament d'aquesta localitat de la comarca de la Ribera, ha acordat demanar a la Generalitat que sol·licite al Govern espanyol una actuació efectiva de defensa dels interessos dels productors de caqui i cítrics.

Aquesta sol·licitud se sustenta davant els organismes competents de la Unió Europea, en el sentit d'incloure eixos productes dintre de l'àmbit del Reglament que ha aprovat mesures d'ajuda econòmica als productors de determinades fruites i verdures afectats per la prohibició, acordada pel govern de Rússia el passat 7 d'agost, de les importacions d'entre d'altres productes, de tot tipus de fruites i hortalisses procedents de països de la Unió Europea.

En aquest sentit, en tant es mantinga eixa situació, s'establisca una preferència europea en l'adquisició d'eixos productes per endavant d'altres països, que tenen acord preferencial amb la Unió Europea, mentre que col·laboraren amb Rússia i es beneficien de l'aplicació de les decisions referides, i es facen esforços addicionals per portar endavant polítiques destinades a la busca i obertura de nous mercats per a eixos productes que puguen assumir part de la producció agrícola que no arribarà als mercats russos.

Aquesta determinació es comunicarà en breu a la presidència de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya, així com a la Cooperativa Agrícola Ntra. Sra. de l'Oreto de l'Alcúdia i a la Denominació d'Origen. Caqui Ribera del Xúquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia