Economia

La Fira de Lleida creix una hectàrea per encabir la demanda d'expositors

Habilita un nou espai destinat a maquinària per la pròxima mostra agrària, que ja està ple

Les obres d'ampliació fan traslladar les atraccions de “les Firetes”

La Fira de Lleida i la Paeria han començat les obres d'ampliació del recinte d'aquesta institució comercial, que en primera instància tenen com a finalitat donar sortida a la demanda dels expositors del sector de la maquinària agrícola i, sobretot, dels fabricants i concessionaris de tractors que exposen els seus productes en la Fira de Sant Miquel, la més important de Catalunya en maquinària.

L'ampliació serà de 9.000 metres quadrats, gairebé una hectàrea, en una parcel·la situada entre el pavelló 4 de la Fira i l'avinguda Victoriano Muñoz. Aquest terreny, que està sent pavimentat i envoltat per una tanca, suposarà l'ampliació de l'àrea bruta d'exposició fins als 74.000 metres quadrats.

És la primera ampliació del recinte en els darrers anys i l'objectiu és satisfer les demandes dels fabricants i concessionaris dels tractors, atès que una de les associacions empresarials d'aquest sector fa uns quants anys que critica l'alt cost d'exposar en les fires i va optar per alternar la seva presència en les mostres de Lleida i Mollerussa.

Segons va explicar ahir l'alcalde i president de la Fira de Lleida, Àngel Ros, aquest nou espai ja l'han reservat una quinzena d'empreses per la Fira de Sant Miquel. I va dir que es treballa perquè aquest sector exposi cada any en la Fira, en lloc d'alternar-ho amb Mollerussa.

L'actuació comporta el trasllat de la zona lúdica de les atraccions que es munten per les festes i conegudes a Lleida com “les Firetes”. Aquestes aniran a la zona situada entre les avingudes Tarradellas, Victoriano Muñoz, el Camí de Grenyana i la via del tren.

Aquesta actuació comportarà el trasllat de la zona lúdica de “les Firetes” a la zona situada entre l'avinguda President Josep Tarradellas, l'avinguda Victoriano Muñoz, el Camí de Grenyana i la via del tren.

Ros va afirmar que el projecte permet urbanitzar tres espais: el que està dedicat als tractors, el de “les Firetes” i un nou aparcament provisional, que se sumarà a altres àrees d'estacionament del recinte firal.

La Fira de Sant Miquel, que se celebrarà del 25 al 28 de setembre, ja té una ocupació del 100%.

LA XIFRA

50.000
euros d'inversió per ampliar el recinte
i que financen la institució firal i l'Ajuntament de Lleida.

Negociant, encara, el nou pavelló

La Fira de Lleida negocia des de fa anys amb la Generalitat la seva participació en el finançament d'un nou pavelló. La principal demanda que les empreses fan a la institució és de superfície coberta, i el creixement de la Fira en nous pavellons ha permès en els darrers anys créixer en nombre de mostres i salons.

L'entitat té com a patrons la Paeria, la Diputació, la Cambra de Comerç i la Generalitat. Anteriors pavellons es van finançar amb aportacions directes del govern i, la resta, la van finançar a terminis la resta de patrons. El nou projecte, però, segons va explicar ahir l'alcalde Àngel Ros, es pagaria tot a terminis i sol·licitant un crèdit. D'aquesta manera, es farien més fàcils les aportacions anuals de les institucions i es desbloquejaria un projecte que ara es necessita i que la Generalitat demora per l'escassa disponibilitat de recursos per a noves inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia