Economia

Producció rècord de sal al Delta, amb 110.000 tones

La collita a les salines de la Trinitat s'ha tancat amb 15.000 tones més de les previstes gràcies a un temps favorable

Al desembre estrenaran una nova planta de rentatge de sal

La campanya de recollida de sal al delta de l'Ebre, a les salines de la Trinitat, “ha superat totes les expectatives” i s'ha tancat amb 110.000 tones de sal, 15.000 més de les que s'havien previst en l'inici de la recol·lecta. Aquesta xifra marca un rècord en la producció, ja que s'ha superat el màxim històric de les 105.000 tones de la collita del 2012.

Les salines de la Trinitat, situades a la punta de la Banya, és una concessió en propietat de l'empresa Infosa. Joan Sucarrats, el gerent, explica: “Teníem certa temor que la pluja ens espatllés una part de la collita, però finalment ens ha respectat prou, i només ens ha endarrerit dos o tres dies. A la vegada, de manera molt satisfactòria, aquest any hem superat les previsions que teníem i la sal ha estat de molt bona qualitat.”

Tal com ja havia anunciat en l'inici de la campanya, l'empresa instal·larà en les pròximes setmanes una nova planta de rentatge de sal, pressupostada en 670.000 euros. La nova infraestructura permetrà treure més rendiment de la producció actual, “alhora que situarà el producte als nivells que marca la normativa europea per a sal destinada al tractament d'aigües”. En els pròxims dies començarà la construcció de la planta i el sistema de canonades en circuit tancat, que entraran en funcionament al desembre. Com que amb aquest nou sistema es podrà obtenir més rendiment de les salines –perquè es podrà aprofitar una part del gruix de la sal que fins ara es quedava als cristal·litzadors–, l'empresa també construirà un magatzem de 1.400 metres quadrats.

El 70% de la sal del Delta s'exporta a l'estranger; un 20% es queda a Catalunya i el 10% restant va a l'Estat espanyol.

LA XIFRA

670.000
euros
costarà la nova planta de rentatge de sal que construiran a les salines de la Trinitat del delta de l'Ebre.

Mala collita de la varietat flor de sal

Mentre que el temps ha afavorit la collita de sal, ben al contrari ha succeït amb la flor de sal, una varietat de gran valor gurmet, més pobra en contingut de clorur sòdic i amb un percentatge més gran de magnesi. Produïda i recollida de manera artesanal, enguany se n'han recollit 13.000 quilos, gairebé la meitat dels que es produeixen en campanyes bones. Aquesta reducció de la producció “ha estat generalitzada a totes les concessions de la península”, assenyalen els responsables de les salines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia