Economia

Inoxpa presenta les eines estratègiques als empleats per continuar l'expansió

L'empresa de Banyoles líder en la fabricació de components i equips per al tractament de fluids reuneix a Girona i Banyoles 70 treballadors d'arreu del món

Inoxpa, l'empresa banyolina líder en la fabricació de components i equips de processos per al tractament de fluids en els sectors alimentari, cosmètic i farmacèutic, reuneix des d'ahir i fins demà a Girona i Banyoles una setantena dels seus treballadors d'arreu dels cinc continents per presentar-los les eines estratègiques que faran servir per continuar l'expansió en els pròxims anys. L'empresa, que va tancar el 2013 amb una facturació de 48 milions d'euros i preveu arribar als 53 milions aquest 2014, té 479 persones en plantilla i exporta un 80% de la producció.

Presència en 15 països

Inoxpa planteja el seu creixement a partir de l'ús de les noves tecnologies, que són clau per a una empresa fundada el 1972 i que actualment disposa de centres productius a Banyoles, Portugal, França, l'Índia i la Xina, presència directa en quinze països i cinc delegacions comercials a l'Estat espanyol a banda del centre de coordinació i seu central a Banyoles. Segons les seves línies estratègiques de futur, les noves àrees econòmiques on l'empresa vol incidir són en el grup Andí (Colòmbia, el Perú, l'Equador); l'àrea del nord d'Àfrica (el Senegal, Algèria, Tunísia i el Marroc), l'Orient Mitjà (l'Aràbia Saudita i Jordània), l'Índia, Rússia i exrepúbliques soviètiques (Ucraïna i Bielorússia).

El director general de l'empresa, Candi Granés, afirma que és important que el conjunt de persones que formen l'empresa entenguin que formen part d'una companyia global després d'una primera etapa d'estar al món: “Ara ens toca actuar com un grup, operant junts en aquest escenari global.” El líder d'Inoxpa insisteix que el futur de la companyia s'orienta a donar servei als clients i per això s'aposta per fer una inversió en tecnologia orientada a les solucions.

Visita a la seu

És en aquest sentit, que, a banda de les jornades que es realitzen a Girona, hi ha prevista una visita a la seu central, on s'ha fet una important inversió edificant una nova nau per fer-hi un magatzem intel·ligent i a les instal·lacions de l'IRTA de Monells. Amb aquest últim organisme i divuit entitats més, Inoxpa treballa en un projecte d'abast europeu per millorar l'eficiència energètica en l'esterilització de la llet a altes temperatures.

Inoxpa la va fundar el 1972 Candi Granés, a partir de l'empresa Bombas Félez, dedicada a la fabricació de bombes d'aigua. Inoxpa va iniciar la trajectòria especialitzant-se en la fabricació de bombes per al sector alimentari fetes en acer inoxidable. El 1976 l'empresa va incorporar nous productes i va crear noves empreses: Candigra, Wine Pumps i Candipharm, que configuren un gran grup. El 1980 va obrir a Perpinyà.

LA XIFRA

53
milions
d'euros preveu facturar l'empresa aquest 2014. L'any passat, la xifra va ser de 48 milions.

LA FRASE

Ara ens toca actuar com un grup, operant junts en aquest escenari global
Candi Granés
director general d'inoxpa

LA DATA

1972
és l'any
que Candi Granés va fundar l'empresa a Banyoles, a partir de l'empresa Bombas Félez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona