Economia

ECONOMIA

La Festa del Vi de Gandesa creix

La Festa del Vi de Gandesa augmenta enguany el nombre de cellers i la superfície del recinte, fins a 1.000 m². La 27a edició, que té lloc aquest cap de setmana, s'ha consolidat com la cita imprescindible per conèixer de prop els vins de la DO Terra Alta. Hi són presents 27 elaboradors, més de la meitat dels inscrits a la denominació. El secretari de la DO, Jordi Rius, ha dit: “Els cellers aposten per la festa i se la creuen seva”.

Enguany el premi al millor vi blanc de la festa ha estat al Mas d'en Pol 2013, del celler Xavier Clua. Aquest petit celler de Villalba dels Arcs ja ha estat distingit enguany amb el premi a millor vi català, d'entre gairebé 800 referències. També va guanyar l'últim Gran Vinari d'Or amb el seu vi Mil·lenium 2011. La principal característica del celler és el treball amb la varietat de raïm garnatxa blanca, que ha esdevingut la bandera dels vins de la DO. Precisament divendres a la nit, un dels actes de la festa, la Nit de les Garnatxes Blanques, va ser un èxit absolut. El mig miler d'entrades d'aquesta edició es van exhaurir en 36 hores i unes 300 persones es van quedar en llista d'espera.

La pluja no ha perjudicat la verema de la DO Terra Alta, que s'ha tancat amb la producció més gran de la dècada, 43 milions de quilos. El vent de cerç ha assecat fulles i raïms i ha minimitzat els efectes de l'aigua. Es preveuen vins de “gran qualitat”.

REDACCIÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.