L'Agrobotiga del Passeig, a Olot, canvia de propietaris
La Cooperativa de la Vall d'en Bas la deixa en mans de productors, artesans i de noves cooperatives
El director general d'Indústries Agroalimentàries n'inaugura avui la reforma
La botiga d'agroaliments del passeig de Barcelona d'Olot s'ha remodelat després que ha passat de mans de la Cooperativa de la Vall d'en Bas a un grup de socis agroproductors, artesans alimentaris i d'altres cooperatives. Era la botiga més important quant a volum que la cooperativa d'en Bas tenia fora dels paratges de Can Trona, a Puigpardines, on hi ha la seva seu. Ara, aquesta cooperativa s'ha convertit en un proveïdor més de l'establiment, sempre sota la marca de Verntallat. Hi participen la Cooperativa del Camp d'Olot, la Soldebre, la Confraria de Pescadors de Roses i alguns artesans alimentaris garrotxins.
L'oferta de l'establiment, que ha estat rebatejat com a Agrobotiga del Passeig, inclou pa dels Hostalets d'en Bas i de la mateixa cooperativa, pastisseria de Can Corbaton d'Olot, peix de Peixos Olot, productes de la granja Armengol d'Osona, verdures de la Canya, xarcuteria variada, embotits artesans, vi a granel d'Espolla i de la Conca de Barberà, i, entre moltes altres coses, una àmplia gamma de productes làctics, incloent-hi llet d'egua.
L'establiment obre cada dia de dos quarts de nou del matí a les nou del vespre, sense tancar al migdia, excepte diumenges i festius, en què obre de dos quarts de nou del matí a les dues de la tarda i ofereix aparcament gratuït per a compres superiors als 10 euros.
La remodelació de l'Agrobotiga del Passeig, que inclou una nova redistribució de l'espai i dels expositors, la inaugura avui el director general d'Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Domènec Vila.
Això no obstant, ja fa dies que està oberta al públic sota la nova marca comercial.
LA XIFRA
Productes de la Garrotxa i singulars
Les agrobotigues de la Cooperativa de la Vall d'en Bas van ser creades amb l'objectiu d'acostar al consumidor productes alimentaris produïts a la Garrotxa que, per la seva singularitat, procés d'elaboració artesana i petita distribució, són difícils de trobar en supermercats tradicionals i de gran distribució. A les Verntallat també hi ha productes d'altres cooperatives i d'artesans del país. Actualment, la xarxa d'establiments s'ha reduït a l'antiga estació d'Olot i a la Vall d'en Bas.