Economia

El govern vol sis nous pols econòmics al Baix Llobregat

El pla director urbanístic del delta del Llobregat proposa sis àrees entre Sant Boi, Viladecans i Gavà

Es combinarien els usos terciaris, hotelers i industrials amb la protecció mediambiental

La Generalitat planteja la creació de sis noves zones per a activitats econòmiques de caire industrial, terciari, turístic i hoteler als municipis de Viladecans, Sant Boi i Gavà, tots al delta del Llobregat. La direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme ha fet públic un avançament del pla director urbanístic (PDU) del delta del Llobregat, en què proposa combinar l'atracció d'activitat econòmica amb una major protecció dels valors naturals deltaics.

El document estableix les directrius per ordenar 696 hectàrees a la zona que fa uns quants anys la Generalitat va oferir als promotors del complex Eurovegas. Els sis sectors on es crearien aquests pols d'atracció sumarien 230 hectàrees. Ja fora de l'àmbit econòmic es vol garantir la protecció de 312 hectàrees de la zona del Remolar-Filipines. La voluntat és mantenir el sòl no urbanitzable per assegurar i ampliar el connector ecològic situat entre el parc agrari i el litoral.

Les àrees més grans correspondrien a Gavà, ja que es proposa dos sectors a la zona dels Joncs, de 80,3 hectàrees, i a la Marinada, de 50,2 hectàrees. Els Joncs, a tocar de la C-32, es destinaria a activitat econòmica i equipaments, i la Marinada, al costat de l'autovia C-31, seria per a ús turístic i hoteler.

A Viladecans, l'activitat es dividiria entre Can Sabadell, un espai de 46,8 hectàrees a prop de la capçalera de la pista principal de l'aeroport, i el Serral Llarg, de 16,2 hectàrees. Can Sabadell encabiria activitats terciàries i industrials de suport a l'aeroport, mentre que el Serral Llarg, on s'han volgut instal·lar un camp de golf i el Barça Park, seria per a ús hoteler i turístic vinculat als equipaments esportius de l'altra banda de l'autovia C-31.

Limitar un espai

Finalment, a Sant Boi la nova activitat econòmica quedaria dividida entre una zona de 19,5 hectàrees a llevant i les 17,4 de l'antic híper. Al primer sector, a l'altura del nou vial d'enllaç entre l'A-2 i la C-32, la Generalitat proposa una combinació de sòl residencial i d'activitat econòmica. El segon sector estaria destinat a ús terciari i industrial de suport a l'activitat aeronàutica.

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va valorar ahir que “aquest document és molt important perquè es pot limitar un espai que està sempre a l'expectativa”. Aquest pla posaria fre a la possibilitat d'un nou Eurovegas i, segons Ruiz, concentrarà l'edificabilitat en dues zones molt concretes. Un dels avantatges de la proposta de la Generalitat és que “una part molt important del sòl d'equipaments, zona agrícola i zones naturals passaria a ser públic, cosa que permetria garantir que pervisqui de la mateixa manera que està ara”, va afirmar Ruiz.

LA XIFRA

696
hectàrees
quedaran regulades pel pla director urbanístic del delta del Llobregat que proposa la Generalitat.

LA FRASE

Aquest document és molt important perquè pot limitar un espai que està sempre a l'expectativa
Carles Ruiz
Alcalde de Viladecans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els viatgers del metro de Barcelona s’enfilen un 4,8% al juny

Barcelona
economia

Els empresaris del Vallès Oriental adverteixen de la manca de professionals a mitjà termini

Granollers
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona