Economia

JARC demana que s'aturin les revisions cadastrals

L'organització agrària porta les seves queixes al subdelegat del govern espanyol a Girona

Reclama també contractes elèctrics adaptats i flexibles

JARC demana que s'aturin les revisions cadastrals perquè considera que els criteris de valoració de les construccions agrícoles i ramaderes situades en terrenys rústics aplicats en alguns municipis de Girona no són adequats “perquè les equipara indegudament amb les industrials, quan l'aprofitament econòmic no és comparable”, afirma el sindicat en un comunicat.

El president de JARC a Girona, Joaquim Suñer, va traslladar aquesta petició al subdelegat del govern espanyol a Girona durant una reunió mantinguda la setmana passada, ja que les competències en aquest àmbit són estatals. Suñer hi afegeix que estan d'acord que s'actualitzi el cadastre, però no amb aquests barems. A tall d'exemple, indica que el propietari d'una explotació ramadera amb una superfície de 1.000 m² construïts s'estima que veurà incrementat en un mínim de 500 euros el pagament de l'IBI (0,5 euros/m²).

En aquest sentit, els representants de JARC demanen que s'aturin aquestes revisions cadastrals perquè els criteris de valoració actuals afecten molt negativament els agricultors i ramaders catalans, ja que una incorrecta valoració cadastral no només suposa un increment de l'impost sobre béns immobles (IBI), sinó que també repercuteix sobre altres impostos, com ara el de transmissions patrimonials. JARC ha comptabilitzat que un total de 55 municipis gironins tenen prevista una actualització del valor cadastral, entre els quals, per exemple, hi ha Anglès, on ja hi ha hagut nombroses queixes.

Durant la trobada, a la qual també va assistir el vicepresident de JARC, Antoni Caulas, es va tornar a reclamar que, a causa de l'increment del cost elèctric dels darrers anys, “cal establir contractes de campanya flexibles” i adaptats a les necessitats del sector agrari “en què es pagui pel que realment es consumeix i no en funció d'una potència que només s'utilitza durant uns mesos molt concrets de l'any”.

LA FRASE

Implicaria un altre impost directe que grava les explotacions agràries. Hi haurà granges que hauran de tancar
Joaquim Suñer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia