Focus

Pere Pons

guanyador de la beca Covides

“En el cava i en el vi es va al revés del món”

Pere Pons va estudiar biotecnologia a la UB i ara està fent el màster de begudes fermentades a la facultat d'Enologia de la URV. Ha resultat vencedor de la beca Covides i assistirà durant un quadrimestre a la facultat d'Enologia de la Universitat Bordeaux-Segalen per especialitzar-se en la recerca sobre llevats autòctons.

La innovació i l'aplicació de la ciència al cava i a la indústria vitivinícola és essencial?

En aquest sector s'hi dóna una situació antagònica. És a dir, mentre en tots els terrenys se sent a parlar de transgènics i d'avenços en recerca química, en el cava i en el vi es va al revés del món i es busca el producte més pur i ecològic, el més net possible. És una altra forma de veure les coses.
No té lògica?
Sí, sí. Jo en sóc un gran defensor i per això m'interesso per desenvolupar llevats naturals i autòctons que siguin capaços de resistir sense tanta química. Té sentit perquè, més enllà de vetllar per l'ecologia, es tracta de substituir els productes artificials de tractament de la vinya, que la poden alterar o malmetre sabors, per uns tractaments més naturals que derivin en productes finals molt més rotunds.
És un tema exclusiu d'aquí o passa arreu?
A tot arreu. A França són molt més radicals i s'han donat episodis d'arrencament de vinyes quan tenen sospites de tractaments químics excessius.
Vostè se centra en els llevats. Per què?
El raïm i el sistema de producció és molt important però el llevat és determinant. Si el llevat és comercial, comú, el producte acaba essent tot igual. Si el llevat està treballat la variabilitat està assegurada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona