Economia

Sant Joan de les Abadesses vol allotjaments al centre

L'Ajuntament proposa a les empreses interessades una sèrie d'emplaçaments disponibles

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ofereix paquets a mida per atraure inversors que vulguin muntar hotels de tres o quatre estrelles al nucli històric, amb l'objectiu de resoldre el dèficit d'allotjament que té i atraure més turisme. La novetat d'aquest projecte és que els interessats no hauran de començar de zero, perquè el consistori, amb l'ajuda del Grup Costa Brava Centre, ja ha identificat finques històriques en desús en què s'hi podrien instal·lar hotels i n'ha parlat amb els propietaris. De moment, el projecte en proposa tres. S'hi podrien fer dos hotels i un hotel apartament d'una trentena d'habitacions amb inversions d'entre 1,8 i 3,3 milions d'euros, que començarien a tenir retorn a partir del tercer any.

L'alcalde, Ramon Roqué, assegura que el municipi ja ha fet els deures per atraure més turisme, ha posat en marxa iniciatives com ara la Ruta del Ferro, el Terra de Comtes i Abats o la inversió de més de set milions d'euros en els últims anys per reformar la vila vella i rehabilitar espais singulars com ara el Palau de l'Abadia. El problema, però, és que el turista no es queda a dormir al municipi perquè hi ha dèficit d'allotjament. “De visites en tenim moltes, però de pernoctacions poques”, lamenta Roqué.

Dèficit d'hotels

A Sant Joan de les Abadesses hi ha tretze cases de turisme rural, un Bed & Breakfast i l'alberg municipal. D'hotels, però, només n'hi ha un: el de les Planes del Grau, que té 4 estrelles i 10 habitacions, i que va obrir portes l'any passat. Aquest establiment està fora del nucli. Per això, l'Ajuntament vol incrementar l'oferta actual i impulsar l'obertura de més hotels en ple nucli històric. Amb aquest objectiu, el consistori s'ha posat en contacte amb el Grup Costa Brava Centre i li ha encarregat un projecte per veure quins edificis històrics, ara en desús, es podrien reconvertir en hotels. I no només això, sinó també quines potencialitats tindrien. El resultat és un estudi que ofereix paquets a mida dels inversors que hi puguin estar interessats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.