Economia

Josep Lluís Núñez i el seu fill surten de la presó per Nadal

Hi han estat 38 dies per una pena de dos anys per suborn

Ara només aniran a dormir a un centre de Barcelona

L'empresari i expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez Clemente i el seu fill, Josep Lluís Núñez Navarro, van sortir ahir al migdia de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, després d'obtenir un permís de cinc dies per passar el Nadal a casa. Els dos constructors barcelonins han estat 38 dies a la presó després que l'Audiència de Barcelona els va fer complir en un penal la condemna de dos anys i dos mesos de presó per haver subornat, als anys noranta, inspectors d'Hisenda. La direcció general de Serveis Penitenciaris ha concedit als Núñez aquesta sortida, després que la junta de tractament de la presó va proposar fa dues setmanes classificar-los en tercer grau i iniciar el programa de sortides. És a dir, a partir d'ara només hauran d'anar a dormir en un centre obert de Barcelona, segurament al barri de la Trinitat.

Els Núñez van entrar a la presó de la Roca del Vallés, acompanyats dels seus advocats amb Cristobal Martell de copilot i un altre lletrat que conduïa un jeep, el 16 de novembre passat. Ahir, a la una del migdia, van recollir-los els seus advocats amb el mateix jeep. El conductor va anar a poc a poc a la sortida de la presó, fet que va permetre que els periodistes fotografiessin i filmessin l'expresident del Barça, que no s'amagava.

El Tribunal Suprem va rebaixar la condemna dels Núñez de sis anys de presó a dos anys i dos mesos, a més de pagar una multa d'1,5 milions d'euros cada un, ja abonada. Des que fa una setmana va transcendir que els Núñez obtindrien un permís per Nadal, des del Departament de Justícia, que dirigeix Germà Gordó, s'ha insistit que era una decisió tècnica i com marca la llei i no pas política, a més de reiterar que les penes privatives de llibertat “no són un càstig” sinó que es persegueix la rehabilitació i reinserció del penat.

El fiscal pot recórrer

El fet d'aprovar el tercer grau directe és “habitual” en penes inferiors a cinc anys, s'indica des de Justícia, a més de tenir en compte altres requisits, com el risc de reincidència i l'entorn familiar. En el cas dels Núñez, a més, la pena de dos anys i dos mesos es redueix a un any i mig de compliment real perquè van ser castigats per l'antic Codi Penal, que inclou redempció amb la reducció de dies.

És molt probable que la fiscalia recorri contra el tercer grau dels Núñez, fet que haurà de resoldre un jutge de vigilància penitenciària i, si la revoca, l'última paraula la té l'Audiència de Barcelona.

LA DATA

25.04.16
compleixen la condemna
els Núñez, ja que van ser castigats amb l'antic Codi Penal, que inclou la redempció amb reducció de dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els viatgers del metro de Barcelona s’enfilen un 4,8% al juny

Barcelona
economia

Els empresaris del Vallès Oriental adverteixen de la manca de professionals a mitjà termini

Granollers
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona