La Unió demana a la conselleria d'Agricultura un acord de preus mínims per al vi

Les pluges del cap de setmana han sigut profitoses per al camp valencià en general, però han perjudicat la verema a la comarca de Requena-Utiel

Davant la situació per què passa el sector vitivinícola, la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià demana a la Conselleria d'Agricultura que òbriga un temps de negociacions a fi d'aconseguir un acord de preus mínims semblant al que ha sigut possible respecte a la denominació d'origen Valdepeñas.

Segons sembla, a mitjan agost, la directora general de Comercialització de la Conselleria d'Agricultura, Marta Valsangiacomo, es va comprometre amb una representació de la Unió a convocar urgentment una reunió per analitzar la situació del sector vitivinícola valencià i concretar uns preus mínims per als productors. Amb tot, ha començat la campanya de la verema i la conselleria no ha fet cap moviment negociador fins hui.

Els preus que s'ofereixen als llauradors a la zona d'Utiel-Requena, els Serrans o l'Alt Palància, volten els 0,13 euros per quilogram de raïm, en cas que s'aboque el producte als cups dels cellers privats, i els 0,14 euros si la collita fa cap a les cooperatives. Un recent estudi elaborat la Unió estima que el llindar de rendibilitat d'una explotació vitivinícola en aquestes comarques està en 0,37 euros.

Així les coses, ja es veu que entre el llindar de rendibilitat i els preus que es paguen als productors hi ha una distància ben significativa i els llauradors d'aquestes comarques productores de vi perden diners.

L'acord a què s'ha arribat en la Denominació d'Origen Valdepeñas estableix un preu mínim de 0,24 euros el quilogram pel raïm blanc i de 0,34 euros pel raïm negre, uns preus que han sigut possibles gràcies a la negociació positiva dels productors, l'Associació de Venedors de Raïm, la Conselleria d'Agricultura de Castella-la Manxa i la mateixa Denominació d'Origen. És per això que la Unió demana una mesa de negociació de semblants característiques ara que s'està en plena època de recol·lecció i que vora el 60% del vi de la campanya passada encara roman als cellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona