Economia

El comitè de Torraspapel de Sant Joan no descarta demandar l'empresa

Els treballadors diuen que s'oposaran fins a l'últim moment a l'externalització i expressen el seu temor que sigui un pas cap al tancament de la planta

La reunió que ahir a la tarda van mantenir representants dels 285 treballadors de la planta de Torraspapel amb directius de l'empresa i de la societat CTC (destinació de l'externalització que ha decidit la paperera) no va servir per canviar els plans de l'empresa ni per calmar els ànims dels empleats. La trobada va servir sobretot perquè el comitè recollís informació sobre l'externalització d'uns quants processos productius que es pensa aplicar el dia 1 de febrer. La possibilitat que la direcció canviï de parer va quedar descartada. “No confio en aquesta possibilitat”, va admetre a la sortida de la reunió Miquel Pérez, de CCOO. A partir de la documentació que recullin, però, miraran si seria viable presentar una demanda contra l'externalització. “Encara ha quedat molta cosa pendent, necessitem més dades”, va assegurar Pérez. La pròxima trobada s'ha programat pel dia 27.

Els treballadors s'oposen a l'externalització d'una part del procés, tot i que ningú no perdrà ni el seu lloc ni l'antiguitat, ni veurà retallat el sou, ni haurà de sortir de la planta de Sant Joan. Si procuren evitar-ho és pel fet que, d'una banda, consideren que no té sentit una subrogació de parts d'un procés productiu que, segons el seu parer, és indivisible. I d'altra, perquè, amb la divisió de les plantilles, aquestes perdran força i a les empreses els serà més fàcil imposar decisions que no agradin als empleats.

Pèrdues milionàries

“El que estan fent és una immoralitat, només pensen en les peles i en els beneficis”, va manifestar ahir el president del comitè d'empresa, Joel Plana, durant la concentració de treballadors (hi van participar una trentena) que va tenir lloc a l'entrada de la planta, abans que comencés la reunió.

Torraspapel justifica l'externalització parcial amb el fet que els calen fórmules de producció que facilitin una retallada de despeses. Segons el comitè d'empresa, la direcció els ha informat que l'any passat el grup Lecta (al qual Torraspapel està integrada) va tenir 53 milions de pèrdues, però que en els quatre pròxims exercicis comptava rebaixar-les a onze cada any. “Ens fa por que després de Sarrià vinguem nosaltres”, va dir Plana, referint-se al tancament, l'any passat, de les instal·lacions de Torraspapel a Sarrià de Ter.

LA XIFRA

123
treballadors
es veuran afectats per l'externalització d'una part del procés productiu.

LA DATA

01.02.15
És el dia
en què la subrogació entrarà en vigor, segons ha anunciat l'empresa paperera.

LA FRASE

El que estan fent és una immoralitat, només pensen en les peles i en els beneficis
Joel Plana
PRESIDENT DEL COMITÈ D'EMPRESA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

La inflació baixa sis dècimes i se situa en el 2,2% a l’agost

barcelona

La Cambra i l’ajuntament de Blanes sumen esforços per impulsar el teixit empresarial i l’ocupació

BLANES

La Fira del Vehicle d’Ocasió exposarà més de 400 cotxes de 16 concessionaris en tres dies

FIGUERES

L’Espai Gironès sorteja 15.000 euros en compres a l’Alcampo

SALT
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita