Economia

Roig defensa l'augment de la productivitat i “bons sous”

El president de Mercadona assegura que per a ser competitius no cal retallar les nòmines

La companyia tanca el 2014 amb 543 milions d'euros de beneficis nets i 20.161 milions en vendes

Mentre sindicats i empresaris continuen debatent sobre el manteniment de la moderació salarial o una pujada dels sous, el president de Mercadona ho té clar. “El que cal fer és tenir una alta productivitat i uns grans sous”, va expressar ahir Juan Roig. “Per a ser més competitius no cal abaixar els
sous. El que cal fer és més amb menys, i això permet pagar sous molt bons”, va explicar ahir el màxim responsable de la companyia durant la roda de premsa de presentació dels resultats de l'any passat.

Segons els comptes de 2014, Mercadona va augmentar un 4% la seua productivitat. “Nosaltres tenim sous molt bons perquè els nostres treballadors són productius i molt bons, i això ens permet pagar-los uns grans sous, que és una de les coses que més orgullós em fan sentir”, va subratllar. Roig va explicar que el 90% d'una plantilla total de 74.000 treballadors, cobra 1.420 euros mensuals i dues mensualitats més si s'aconsegueixen els objectius. De fet, en 2014 s'han repartit 263 milions d'euros en primes entre els assalariats.

Pel que fa als resultats globals, Mercadona continua la tendència creixent dels anys anteriors. Així la cadena va incrementar en 2014 la seua facturació un 2% fins arribar als 20.161 milions d'euros i va obtindre un benefici net de 543 milions d'euros, un 5% més que l'any anterior. Els 74.000 treballadors de la companyia estan repartits en 1.521 establiments, 60 dels quals s'han obert durant l'any 2014. Roig va assenyalar que està previst obrir-ne 60 més en 2015 i que entre els seus objectius a curt termini hi ha obrir botigues a Ceuta i Melilla.

No es jubila

El president de Mercadona va estar més moderat que en altres convocatòries.
Això no obstant, va atrevir-se a pronosticar que el 2015 serà un bon any per al consum. Sobre el seu futur al capdavant de la companyia –Roig complirà 65 anys a l'octubre– va ser contundent: “Dirigir Mercadona m'encanta. Continuaré mentre puga i em trobe satisfet.”

LA FRASE

Per a ser més competitius no cal abaixar els sous. El que cal fer és més amb menys
Juan Roig
president de Mercadona

Continua l'expansió a Catalunya

Catalunya, junt amb Navarra, Madrid i el País Basc, són els territoris on Mercadona té previst continuar la seua línia d'expansió. A Catalunya, la companyia ha tancat l'exercici del 2014 amb 19 noves botigues i un total de 225 establiments. La cadena ha creat 294 noves ocupacions a Catalunya i té una plantilla de 10.846 treballadors. Així, en els darrers quatre anys, Mercadona ha creat 2.291 nous llocs de treball a Catalunya, segons fonts de la companyia, amb la implantació del nou model de venda de productes frescos a tot l'Estat. La cadena de supermercats està construint un nou bloc logístic a Abrera (Baix Llobregat), amb una inversió final de 300 milions, per a abastir 250 supermercats a Catalunya i l'Aragó. Segons va explicar el president de la companyia, Juan Roig, està previst que el centre d'Abrera es pose en funcionament en 2017. Allí seran reubicats els empleats que hi ha a les dependències de Sant Sadurní.

Aquesta inversió s'emmarca en el camp de les reinversions dels beneficis generats que realitza Mercadona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona