Una empresa històrica d'oli de les Garrigues «es passa» al vi

Les vinyes estan recuperant a les terres de Lleida el terreny que van perdre amb la fil·loxera, quan pràcticament van desaparèixer tot i ser un dels cultius amb més tradició a la zona. Un exemple d'aquesta remuntada és el nou vi Clos Pons Alges, presentat ahir en societat amb tota la pompa catedralícia de la Seu Vella de Lleida i amb el conseller d'Agricultura, Joaquim Lleida, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, com a padrins d'excepció.

Tants honors per a un vi s'expliquen pel canvi que suposa en l'orientació del seu productor i, en general, per la nova embranzida que està agafant el vi a les Terres de Ponent. El Grup Pons, una empresa familiar que des de l'any 1945 es dedica a la producció de diversos olis de qualitat a la comarca de les Garrigues, va decidir plantar vinya en el lloc d'unes oliveres que es van gelar l'any 2001 al terme municipal de l'Albagés.

El projecte vitivinícola es va posar en marxa el 2003, ha anat creixent (avui el grup, sense abandonar l'oli, disposa de 32 hectàrees de vinya a l'Albagès i 8 hectàrees més a la Pobla de Cérvoles) i el seu primer fruit és el vi presentat ahir.

El Clos Pons Alges, reconegut dins la denominació d'origen Costers del Segre, és un criança que ha passat 9 mesos en bóta elaborat amb tempranillo, garnatxa i syrah. El Grup Pons preveu arribar a produir-ne 400.000 ampolles cada any el 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.