Economia

El nou edifici té una torre de 50 metres d'alçària

Alguns grups de l'oposició tenien reserves per l'impacte visual

L'empresa preveu colors grisos i una línia blava per reduir la sensació de volum

L'Ajuntament de Girona va iniciar els tràmits urbanístics perquè el nou edifici de la Nestlé pogués ser una realitat el setembre del l'any 2013, quan el ple va aprovar inicialment el projecte de la fàbrica amb matriu suïssa. En aquell moment, els grups municipals de la CUP i d'ICV van votar en contra del nou edifici per les reserves que tenien que l'alçària de la torre central de la nova infraestructura arribés fins al 50 metres. El punt va prosperar gràcies als vots del govern de CiU i els del PSC, el PP i el regidor no adscrit, Carles Palomares.

El nou edifici ocuparà la part on ara hi ha els tallers dels contractistes, que es desmantellaran per situar-hi la nova línia de producció. Serà sensiblement més alt que els actuals, que com a molt arriben als 30 metres d'alçària. Un estudi d'impacte ambiental evidenciava que la torre de cinquanta metres d'alçària serà visible en alguns casos des de cinc quilòmetres de distància, com en punts de Sarrià de Ter, Vilablareix, el castell de Sant Gregori i el nucli de Cartellà. Aquesta torre també serà visible en el radi d'un quilòmetre, com és el sector de Domeny i Taialà, i en alguns punts de Santa Eugènia i Salt. Tot i això, el mateix estudi indicava que l'empresa ja proposa un edifici pensat per reduir l'impacte visual. Així, la torre es farà amb colors grisosos, però amb una línia longitudinal de color blau cel amb el propòsit de reduir la sensació de volum. L'empresa ja preveu també la possibilitat que la façana visible des de l'autopista AP-7 pugui incorporar un banner de publicitat, com ja es feia en els edificis actuals, fet que també suposa reduir l'impacte. La Comissió d'Urbanisme de Girona va aprovar la modificació del pla general per possibilitar la nova torre el maig del 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia