Economia

L'‘outlet' atraurà 4,7 milions al comerç de Viladecans

Un estudi encarregat per l'Ajuntament i la Diputació conclou que el potencial comercial de la ciutat creixerà un 20%

Algunes botigues estan reorientant el producte per treballar amb l'‘outlet'

L'outlet de Viladecans suposarà més beneficis que no pas pèrdues al comerç local; concretament, 4,7 milions d'euros. És el que calcula un estudi elaborat per la consultoria Retail Talent per encàrrec de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Viladecans, que conclou que “la fuga comercial per l'impacte de l'outlet serà de poc més d'1,4 milions d'euros”, sobretot pel que fa a roba de vestir, calçat, parament de la llar i complements. Però la nova despesa prevista a Viladecans serà de gairebé 6,1 milions d'euros en comerços i restauració, per la qual cosa el saldo comercial serà de prop de 4,7 milions d'euros. “L'impacte del complex comercial serà positiu per al municipi”, va assenyalar el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, en la presentació de l'informe.

En aquests moments, els veïns de Viladecans realitzen un 61,2% de les compres a la seva ciutat. La fuga comercial té com a principal destí Barcelona, seguit de l'Hospitalet, Cornellà i Gavà. La ciutat no és un destí important per a les compres de ciutadans d'altres municipis, ja que només un 7,5% de les vendes es fan a compradors d'altres ciutats.

Segons l'estudi, l'outlet permetrà ampliar el mercat potencial de Viladecans entre un 20% i un 30%. “Estem treballant amb les botigues perquè aquesta posició sigui també per als comerços de proximitat i la restauració”, va declarar l'alcalde de la ciutat, Carles Ruiz. Respecte dels petits comerciants, Ruiz va assegurar: “Hi ha algunes botigues, pel tipus de productes, que poden estar més preocupades, però em consta que ja estan treballant en com reorientar el producte i com treballar amb l'outlet.

LA FRASE

Hi ha algunes botigues que estan treballant en com reorientar el producte
Carles Ruiz
Alcalde de Viladecans

Compradors provinents de 225 municipis

R.M.B.

L'estudi calcula que la despesa anual que es farà a l'outlet serà de 95 milions d'euros i que rebrà visitants de 225 municipis. Un dels avantatges d' aquest centre comercial que oferirà productes rebaixats serà que estendrà el nom de Viladecans fora de la comarca. És el que defensa la companyia Neinver, promotora del projecte i responsable d'altres outlets, que assenyala que el centre que té a San Sebastián de los Reyes, a Madrid, ha generat un 6% de benefici al comerç de proximitat i un 1% el de Sevilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Es plantegen augmentar els ramats pel farratge acumulat

ventalló
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona