Economia

La cooperativa de l'Aldea reclama un aval al govern

L'entitat agrícola presenta aquesta setmana el pla de viabilitat que ha de pactar amb creditors i impositors per evitar la liquidació

El consell rector negocia un acord amb el grup lleidatà Actel

La cooperativa agrícola de l'Aldea té a punt el pla de viabilitat de l'entitat i entre dijous i divendres el presentarà al jutjat mercantil de Tarragona. Un pla que ha de rebre el suport del 65% del capital que es deu abans del 27 de maig per continuar l'activitat i evitar la liquidació. La junta rectora té dues propostes, però sosté que no aconseguirà prou adhesions si no obté l'aval de la Generalitat. “Durant els darrers anys el govern ens ha dit que no podia donar-nos cap ajut econòmic perquè estàvem en concurs de creditors, però ara és el moment que es cristal·litze el seu suport”, va manifestar ahir la presidenta de la cooperativa agrícola de l'Aldea, Montse Llosa.

La junta rectora de l'entitat es va reunir amb el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, per reclamar-li el compromís per escrit que rebran una injecció econòmica. “Exigim al govern que ens ofereixi el mateix tracte que a la cooperativa de l'Arboç o que a les pistes d'esquí de Boí-Taüll”, va dir la presidenta de la cooperativa de l'Aldea. Pallarés s'ha compromès a donar-los una resposta en el termini de tres dies.

La cooperativa de l'Aldea, que està en concurs de creditors des del 2012 i té entrampats els estalvis d'uns 300 socis per valor de 4,5 milions d'euros, no demana una quantitat concreta al govern, però sosté que per fer viable l'entitat necessitaria un ingrés d'uns 500.000 euros. “La Generalitat ha de vetllar per la cooperativa, ja que no ho va fer quan presentava uns comptes mal auditats”, va assenyalar Llosa.

D'altra banda, l'entitat agrícola negocia un acord de fusió amb el grup lleidatà Actel. “Tenen molts canals de comercialització i ens ajudarien a pagar ràpidament”, va dir Llosa.

LA FRASE

Exigim al govern el mateix tracte que ha donat a Boí-Taüll, no som ciutadans de segona classe
Montse Llosa
PRESIDENTA DE LA COOPERATIVA DE L'ALDEA

El consell rector planteja dues opcions

El consell rector de la cooperativa de l'Aldea farà dues propostes de conveni als creditors i impositors: una a curt termini i amb una quitança elevada –que la presidenta no va voler concretar ahir– i l'altra, que garantiria el retorn dels diners en un període de quinze anys. “Plantegem una capitalització del deute i allargar el període de retorn”, va dir Llosa, que aposta per aquesta última opció. Els resultats d'explotació dels tres últims anys són negatius per la falta de credibilitat de la cooperativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI