Economia

Anyada ecològica del celler Terra Remota

El celler Terra Remota ha tret la primera anyada ecològica del seu vi negre Camino. Des que van fundar el celler a la DO Empordà, Marc i Emma Bournazeau van voler que es distingís pel respecte a l'entorn, una finca amb sòls d'origen granític a Sant Climent Sescebes, a un pas de la frontera amb l'Estat francès. El celler va començar treballant la vinya segons els preceptes de l'agricultura integrada, i l'any 2007 van iniciar les gestions per aconseguir la certificació ecològica. El procés va culminar el 2012 amb l'obtenció del certificat de viticultura i elaboració ecològiques que expedeix el Consell Català de Producció Agrària Ecològica.

Camino és el nom del vi més conegut de Terra Remota. L'anyada d'enguany, la del 2012, és especial perquè és la primera en què Camino té la certificació de vi ecològic. “Tanmateix, res no ha canviat substancialment respecte de les anyades anteriors i Camino 2012 manté l'esperit de les precedents: aromàticament expressiu, amb confitures i sotabosc en nas; elegant, sòlid però alhora delicat a la boca, on resulta fresc i vellutat”, expliquen. Amb una producció d'unes 60.000 ampolles, Camino 2012 és un cupatge de garnatxa, sirà i cabernet sauvignon de vinyes de la propietat, elaborat amb maceració amb trepig i fermentació en dipòsits de fusta de 55 hectolitres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia