Bismart preveu obrir una oficina als EUA l'any vinent
Bèlgica i Qatar també són a la llista de futures destinacions
L'empresa barcelonina Bismart, especialitzada en projectes i eines de tractament de dades i negoci intel·ligent, està dissenyant el seu pla d'expansió internacional i a la llista de països on pretén obrir una oficina hi ha Bèlgica, Qatar i els Estats Units. La idea és tenir presència en una d'aquestes destinacions al llarg de l'any vinent. I la que sembla que té més números és la de l'altre costat de l'Atlàntic. I una de les raons que els inclinen per aquesta opció és el fet que estan a punt de tancar un contracte per fer un projecte de business intelligence amb una ciutat de l'estat de Florida. Serà la primera feina als EUA i la segona en l'àmbit internacional, ja que Bismart ja treballa en un projecte per a l'ITER, a Cadarache.
Albert Isern, fundador i director general de la companyia, assegura que les altres dues no trigarien gaire més a obrir-se. La de Brussel·les interessa molt per desenvolupar el negoci europeu, i la de Qatar, per obrir-lo a l'Orient Mitjà. De fet, en aquest país del golf han aconseguit un client, una petroliera, amb la qual començaran a treballar a partir del juny.
Padrins.
Amb Microsoft, Bismart també té una relació llarga i intensa. Fa dos anys la multinacional nord-americana la va reconèixer com a millor partner de l'any 2013 en la categoria de business intelligence i enguany ha repetit com a finalista dels premis als millors socis. A més, l'ha escollit com a ponent de la seva gira City Next, en la qual ha pogut presentar les seves solucions de big data per a ciutats intel·ligents. Gràcies a aquesta iniciativa, Bismart ha estat present en reunions amb alcaldes de les zones de Varsòvia, Hamburg, Dubai, Amsterdam o Nova York.
Segons Isern, aquestes dues experiències han estat “el millor aparador” per a l'empresa catalana, ja que li han permès donar-se a conèixer davant potencials clients del sector públic i privat.
Bismart va ser fundada el 2009 per Isern, que, després d'haver treballat en grans empreses del sector informàtic, volia crear una companyia pròpia. Segons relata, va analitzar el mercat i va veure que hi havia una escletxa. Es va adonar que empreses i administracions públiques tenen la necessitat de prendre decisions ben informades. I va pensar que, per fer-ho, els podia anar bé una ajuda a l'hora d'ordenar dades i presentar-les de forma entenedora perquè sigui fàcil veure resultats en funció d'objectius.
Des de llavors ha anat consolidant el seu negoci, en el qual competeix amb grans multinacionals, segons Isern, amb eines molt especialitzades i àgils. Té clients del sector públic –als quals ofereix eines preconcebudes- i privat -per als quals dissenya solucions a mida-. L'any passat va facturar dos milions d'euros i el 2015 espera doblar les vendes.
Bismart preveu obrir una oficina als EUA l'any vinent