Economia

Bimbo compra el 100% de Panrico al fons Oaktree

El grup mexicà es convertirà en líder en pa de motlle i brioixeria a l'Estat

Es desconeix l'import de l'operació

Bimbo es convertirà en líder indiscutible del negoci del pa de motlle a l'Estat espanyol si prospera l'acord de compra del 100% del grup Panrico, segons el pacte que va signar divendres amb el fons d'inversió nord-americà Oaktree. Es desconeix l'import de l'operació, que encara no està tancada i que va avançar ahir el diari Expansión, però fonts coneixedores de l'acord indiquen que la companyia resultant facturarà prop de 700 milions d'euros i operarà amb marques líders com ara Donuts, Bollycao, Bimbo, Silueta, Martínez i Ortiz. El pa Panrico en quedarà al marge. O sigui que encara es podrà dubtar entre una marca i l'altra al supermercat.

Bimbo comprarà Panrico lliure de deute després de la reestructuració realitzada per Oaktree i amb uns comptes més sanejats. Panrico va tancar l'exercici del 2014 amb unes pèrdues de 5,5 milions d'euros, però un any abans les pèrdues eren de 80 milions. Per a l'exercici en curs, Panrico preveu tornar als beneficis i aconseguir un resultat brut d'explotació (Ebitda) de 20 milions d'euros.

Es preveu que l'operació es tanqui en un termini d'entre quatre i sis mesos, i cal que rebi l'autorització de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia. En aquest sentit, i per afavorir els permisos, el pacte exclou la transacció del negoci de venda de pa de motlle amb la marca Panrico tant a l'Estat espanyol com a Portugal. Bimbo té actualment una quota de mercat del 40,8% en pa a l'Estat espanyol i, amb Panrico, la quota arribarà al 49,3%, mentre que en brioixeria el nou grup passarà a controlar una quota de mercat d'un 20%.

Els llocs de treball no es toquen

El pacte signat entre Bimbo i Oaktree compromet el grup mexicà a mantenir els 2.000 treballadors de Panrico, així com els nou centres de producció que té a l'Estat espanyol i Portugal, entre els quals hi ha el de Santa Perpètua de Mogoda. La notícia ha estat rebuda amb cautela per la plantilla, que el 2013 va haver de suportar una vaga de vuit mesos i el desgast d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia