Economia

Torrons Vicens, Solid Engineering i Manufactures Arpe, premis a les empreses més competitives de Pimec

Els programes de TV3, ‘Valor Afegit' i ‘Collita Pròpia' han estat reconeguts com el millor treball periodístic i de promoció del comerç, respectivament

L'edició de premis del 2015 de la patronal Pimec a la millor mitjana empresa, la millor petita empresa i la millor microempresa ha concedit el guardó a les empreses Torrons Vicens, Solid Engineering i Manufactures Arpe, respectivament. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de Pimec, Josep Gonzàlez, ha lliurat els premis en el transcurs d'un sopar amb la presència d'uns mil empresaris d'aquesta patronal.

El programa Valor Afegit del periodista Albert Closas, i Collita Pròpia, els dos de TV3, han estat reconeguts com el millor treball periodístic i com la millor promoció al comerç de proximitat.

Torrons Vicens ha estat l'empresa guanyadora del premi a la mitjana empresa més competitiva en l'edició del 2015. L'empresa està ubicada a la localitat d'Agramunt i acumula una tradició torronaire des del 1775. Els últims anys aquesta empresa ha fet un esforç en innovació de producte i amb l'obertura de botigues pròpies en les principals zones turístiques del territori.

El premi a la petita empresa més competitiva ha recaigut en la societat Solid Engineering, una consultora tecnològica, amb seu a Barcelona, que ofereix suport en enginyeria i contractes de servei extern. La companyia va ser fundada el 2000, i els últims anys acumula creixements sostinguts del 35% i amb augments de la facturació per sobre del 50% el 2014, de 4,5 milions el 2013 a 7 milions el 2014. Per aquest la previsió de facturació és de 10 milions d'euros.

Manufactures Arpe ha obtingut el premi en la categoria de microempresa més competitiva. Aquesta empresa, ubicada a la localitat d'Arenys de Munt, està especialitzada en la fabricació i personalització de camusses i tovalloles de microfibres amb imatges, a través d'impressió en format de tecnologia digital.

En l'àmbit del comerç, el premi al comerç més competitiu ha recaigut aquest any a la cadena de Moniberic. Una cadena nascuda el 2002 i ubicada a la localitat de Cabrera de Mar on va començar a funcionar amb sis establiments. Actualment cadena té botigues a Barcelona, Madrid, Castelló, Mallorca, Eivissa i Montpeller.

La qualitat lingüística aquesta any ha recaigut en l'empresa Llagurt, una iogurtera especialitzada en la venda de gelts artesans i iogurts naturals. Es tracta duna empresa jove nascuda el 2010 de la mà de dues joves emprenedores gironines. Llagurt compte avui en 18 establiments comercials.

El premi als valors d'empresa ha estat aquest 2015 per l'empresa La Granja, sitada al Parc Natural del Montseny. Es dedica íntegrament a l'educació i a l'ensenyament de nens i joves en edat escolar.

Felip Puig i Irene Rigau

Els consellers Felip Puig, del departament d'Empresa i Ocupació, i Irene Rigau, del departament d'Ensenyament, ha compartit el premi a la col·laboració Empresa-Formació Professional per la promulgació de la primera llei de formació i qualificació professionals de Catalunya, que integrarà per primer cop la formació professional .

El premi a la diplomàcia empresarial catalana ha recaigut en la fàbrica Moritz, amb seu a la ronda de sant Antoni de Barcelona. Una empresa creada el 1856 que ara rep aquesta distinció per la seva aportació a la projecció de Catalunya al món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona