Economia

Arrenca el pla del port d'Arenys per fer-hi locals i un nou passeig a l'espigó

Ports de la Generalitat en fa públic el projecte amb un pressupost d'1,2 milions d'euros

L'edifici es farà a tocar de les casetes dels pescadors i la platja

A final del 2013 ja es va fer una primera actuació per deixar espai per aixecar el nou edifici que ara s'haurà de construir per fer-hi els locals comercials. Les màquines van treballar durant un mes per desmuntar part de l'escullera de la platja de la Picòrida, a tocar de les casetes dels pescadors. En aquest punt es projecta l'edifici amb cinc locals destinats a usos comercials i de restauració. Segons el pla especial, es poden implantar locals, de com a màxim 800 m², destinats a usos comercials, però en queden expressament exclosos “els usos de residència i de lleure musical nocturn”.

Ports de la Generalitat ha tret a informació pública el projecte, amb un pressupost d'1,2 milions d'euros, per executar l'edifici de serveis i l'ordenació sobre el contradic de ponent del port que proposa una urbanització per connectar millor el port amb la platja i el municipi.

Passeig doble

En el projecte es preveu eixamplar el passeig que transcorre per sobre l'espigó. Amb el nou edifici, el passeig doblarà les seves dimensions i quedarà enlairat per sobre de les casetes dels pescadors i els nous locals. S'hi farà un mirador i un nou accés per baixar directament fins a la dàrsena pesquera, un accés que ara queda tallat i és d'anada i tornada.

La urbanització de l'entorn també millorà l'accés de la canalització del rial del Bareu, a través del camí de ronda, la riera i el nou passeig que es crearà a nivell de sorra a davant de la façana dels nous locals. Des d'aquest passeig, s'accedirà a la Primera Platja.

Les actuacions previstes en el contradic del port arenyenc tenen l'objectiu de millorar els espais destinats al lleure i generar activitat econòmica. La previsió és que en aquesta zona adjacent a la platja s'hi instal·lin usos destinats a activitats turístiques i de serveis, relacionades amb el port i el municipi. S'admetran des de locals de restauració, lleure, turístics, comercials, oficines i administració, així com usos portuaris d'emmagatzematge, comercialització i distribució.

Base nàutica

En el nou espai es reservarà una zona a prop de la bocana per promoure l'activitat de vela lleugera i, en aquest sentit, el projecte preveu unes instal·lacions per acollir aquesta activitat i la construcció d'una rampa d'avarada per a les embarcacions.

LA XIFRA

800
Són els metres quadrats que, com a màxim, podran tenir els cinc locals comercials previstos a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.