La Nit de l'Enoturisme de Catalunya, a Sant Sadurní
Els guardons són per a projectes de la Terra Alta, les Garrigues, el Penedès, Barcelona, el Priorat i l'Empordà
La primera edició és un impuls al sector
El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir dilluns al vespre la primera Nit de l'Enoturisme de Catalunya, que es va celebrar a les instal·lacions de Codorniu, a Sant Sadurní d'Anoia.
Aquesta convocatòria va servir per premiar projectes com el de l'hostal Sport, amb seu a Falset (Priorat), en la categoria d'allotjaments; el bar restaurant Moderno de Vilalba dels Arcs (Terra Alta), en la categoria de restaurants; Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles (Garrigues), en la categoria d'art i cultura; Cellers Torres, a Pacs del Penedès (Alt Penedès), en la categoria de cellers; el Taller de Projectes d'Oci d'Ocio Vital (Barcelona), en la categoria d'experiències, i el celler Can Torres, amb seu a Vilartolí, a Sant Climent Sescebes (Alt Empordà).
Durant la cerimònia, el president Mas va recordar que “per triomfar des del punt de vista del turisme del vi i la vinya ho tenim tot: paisatges, tradició i pagesia, cellers grans i petits, turistes, gastronomia, i grans centres d'atracció turística. Només ens falta creure'ns-ho i sumar”. Tant Mas com el conseller Felip Puig van recordar que Catalunya “és una potència turística del sud d'Europa i el turisme ha estat un àmbit de recuperació econòmica.”
L'impuls definitiu al sector
La I Nit de l'Enoturisme, que va tenir lloc dilluns a la nit, va néixer del compromís de la Generalitat de Catalunya amb el sector de l'enoturisme. L'objectiu amb què treballa la Generalitat, amb el suport dels diferents patronats de turisme de Catalunya, és posicionar el país com a destinació del turisme del vi en el context mundial. La iniciativa ha suposat l'entrada en funcionament d'un pla d'accions dotat amb 600.000 euros, que té la implicació de tot el sector. Una de les primeres accions serà donar a conèixer els vins catalans com a producte turístic.