Economia

La Nit de l'Enoturisme de Catalunya, a Sant Sadurní

Els guardons són per a projectes de la Terra Alta, les Garrigues, el Penedès, Barcelona, el Priorat i l'Empordà

La primera edició és un impuls al sector

El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir dilluns al vespre la primera Nit de l'Enoturisme de Catalunya, que es va celebrar a les instal·lacions de Codorniu, a Sant Sadurní d'Anoia.

Aquesta convocatòria va servir per premiar projectes com el de l'hostal Sport, amb seu a Falset (Priorat), en la categoria d'allotjaments; el bar restaurant Moderno de Vilalba dels Arcs (Terra Alta), en la categoria de restaurants; Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles (Garrigues), en la categoria d'art i cultura; Cellers Torres, a Pacs del Penedès (Alt Penedès), en la categoria de cellers; el Taller de Projectes d'Oci d'Ocio Vital (Barcelona), en la categoria d'experiències, i el celler Can Torres, amb seu a Vilartolí, a Sant Climent Sescebes (Alt Empordà).

Durant la cerimònia, el president Mas va recordar que “per triomfar des del punt de vista del turisme del vi i la vinya ho tenim tot: paisatges, tradició i pagesia, cellers grans i petits, turistes, gastronomia, i grans centres d'atracció turística. Només ens falta creure'ns-ho i sumar”. Tant Mas com el conseller Felip Puig van recordar que Catalunya “és una potència turística del sud d'Europa i el turisme ha estat un àmbit de recuperació econòmica.”

L'impuls definitiu al sector

La I Nit de l'Enoturisme, que va tenir lloc dilluns a la nit, va néixer del compromís de la Generalitat de Catalunya amb el sector de l'enoturisme. L'objectiu amb què treballa la Generalitat, amb el suport dels diferents patronats de turisme de Catalunya, és posicionar el país com a destinació del turisme del vi en el context mundial. La iniciativa ha suposat l'entrada en funcionament d'un pla d'accions dotat amb 600.000 euros, que té la implicació de tot el sector. Una de les primeres accions serà donar a conèixer els vins catalans com a producte turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Aproven el reglament del Formatge Garrotxa amb la distinció IGP

OLOT
economia

CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més

barcelona
economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

madrid
ECONOMIA

Bèlgica tremola per la xocolata

Brussel·les
Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

Batea
economia

Suspesa la cotització a de Grífols per una “discrepància comptable”

barcelona

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS