Economia

Tanca l'antiga Indox de Tàrrega després que el jutge hagi declarat desert el concurs

L'oferta d'una empresa amb capital xinès ha estat retirada a darrera hora ja s'han extingit la seixantena de contractes dels treballadors que encara quedaven en plantilla

El jutge mercantil José Maria Fernández Seijo ha declarat desert el concurs per la compra de la unitat productiva de l'antiga Indox de Tàrrega, ara Incryen. Ho ha fet després de la retirada a darrera hora de l'única oferta factible que hi havia al damunt la taula, la de l'empresa de capital xinès Fruise. De fet tampoc satisfeia les expectatives dels treballadors que dilluns passat van votar en assemblea per unanimitat rebutjar l'oferta pel baix nombre de subrogacions que preveia. El jutge ha confirmat a l'ACN que ''ja s'han extingit'' la pràctica totalitat dels contractes dels 66 treballadors a excepció de 3 empleats que vetllaran pel correcte desenvolupament de la fase de liquidació.

El jutge Seijo ha explicat que la decisió de deixar desert el concurs va ser presa ahir dimarts després de la retirada de l'oferta de l'empresa de capital xinès, que tampoc comptava amb el vistiplau dels treballadors ja que subrogava 25 treballadors. En aquest sentit, ha recordat que una altra de les ofertes, la d'una empresa de Qatar, també va ser descartada recentment ja que va demanar una prorroga del concurs per poder solucionar uns assumptes interns. Quedava una tercera oferta d'una empresa de capital holandès que segons Seijó també subrogava un nombre molt baix de treballadors de Indox.

Així doncs, s'ha procedit a extingir els contractes dels 66 treballadors que encara quedaven a Indox. La materialització oficial d'aquesta extinció es farà demà dijous al matí amb la signatura dels contractes a la seu de la firma a Tàrrega amb la presència de l'administrador concursal. Quedarà un petit romanent de 3 treballadors que s'ocuparà de vetllar per al correcte funcionament del procés de liquidació definitiu de l'empresa.

Inicialment, 177 persones treballaven a Indox Tàrrega i un primer ERO d'extinció va enviar 35 empleats a l'atur all maig. Dels 142 restants se'n van acomiadar 72 més al 28 de maig i 4 van plegar de forma voluntària. L'activitat a l'empresa però fa molt de temps que està aturada i aquest és principal motiu del tancament, ja que l'administrador concursal ha esgotat la base per pagar les nòmines dels treballadors.

Segons Seijo, si no s'hagués deixat desert el concurs ''s'hauria condemnat a la penúria als treballadors que quedaven''. Ara s'obrirà la liquidació en els propers dies i ''per descomptat es tindrà en compte les ofertes que vulguin les màquines i les naus d'Indox'', ha remarcat el jutge, ''així com la possibilitat de reincorporar treballadors''. Això ja s'havia parlat fa dies però primer calia acabar amb aquesta fase del procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.