Economia

Turisme

Mig segle amb La Solana

El primer complex hoteler del Ripollès es va inaugurar fa 50 anys i s'ha anat ampliant amb una zona de banquets i una àrea esportiva

Que un negoci arribi a celebrar 50 anys ja és sinònim d'èxit. Això, però, no vol dir que sigui fàcil. La Solana del Ter , el primer complex hoteler que hi va haver al Ripollès, arriba al mig segle de vida i, segons la seva gerent, Teresó Casas, “ha estat possible gràcies a molt d'esforç, treball i il·lusió”. Aquest dissabte ho celebraran amb una gran festa.

La iniciativa va ser de tres germans de la família Casas de Ripoll. Primer, van fer la piscina i el càmping i, dos anys més tard, l'hotel. “Van ser uns visionaris –diu l'actual gerent i segona generació de La Solana, Teresó Casas– perquè ja ho van concebre com un complex hoteler.” Aviat, l'hotel es va convertir en un clàssic de famílies de la burgesia catalana que anaven en direcció a les seves cases de segona residència de la Cerdanya o a la vall de Camprodon, però també tenien molts clients de pas, com ara transportistes i comercials, “que abans en dèiem viatjants”. Fins i tot tenien un menjador que encara anomenen “dels xofers”. Casas recorda que, abans, la gent “acostumava a fer temporada, és a dir, a estar-se molts dies a l'hotel”; en canvi, ara, tot són escapades de dos o tres dies, sobretot el cap de setmana.

És evident que les coses, en 50 anys, han canviat molt. “Els hàbits de la societat han canviat i nosaltres ens hem hagut d'anar adaptant”, diu Casas. Recorda que, abans, la gent tenia les vacances molt marcades “pel tema de la feina” i també pel santoral, “perquè per Santa Maria o Sant Josep” ho tenien “pleníssim”. Ara, en canvi, poca gent recorda els sants i les estades acostumen a ser més curtes.

La Solana també era hotel d'esquiadors, “però, ara, amb la millora de les comunicacions la gent puja i torna cap a casa”. Com a client nou, en canvi, tenen el del complex esportiu: “Fa cinc anys que el vam inaugurar i n'estem molt contents, perquè és un client jove i familiar.” Actualment, el complex disposa de cinc pistes de pàdel i, sovint, s'hi organitzen tornejos. Casas diu que, ara, la seva il·lusió seria poder reformar les habitacions de l'hotel, perquè “els fa falta”, i confien a poder-ho fer ben aviat.

Festa d'aniversari

Com no podria ser d'una altra manera, La Solana ha celebrat els 50 anys amb una gran festa que va tenir lloc dissabte a la nit als jardins de l'hotel, amb la participació d'unes 300 persones. Teresó Casas diu que la festa ha volgut “englobar totes les generacions que han passat per La Solana” i que també és una manera de donar les gràcies a “treballadors, clients i proveïdors, que, d'una manera o altra,” els han ajudat a arribar als 50 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia