La Confraria de Pescadors de la Ràpita encara no té el crèdit per eixugar el dèficit d'1,5 milions

Manté les botigues de Pesca Ràpita però estudia com fer-les rendibles

«Amb l'increment de la quota que aporten les embarcacions a la llotja de peix hem pogut pagar el deute d'una mensualitat que teníem amb els treballadors de la Confraria i fer el retorn de la quota de la Seguretat Social dels darrers mesos, però encara no hem eixugat tot el dèficit», ha explicat Rosales. La Confraria de Pescadors de la Ràpita va aprovar un pla de viabilitat al principi de l'estiu, però encara està pendent de subscriure un crèdit. «En el moment de crisi econòmica que estem no és fàcil que una entitat financera et deixi diners», ha dit el president de la Confraria, que espera que en les pròximes setmanes es resolgui la situació.

El pla de viabilitat de la Confraria de Pescadors (encarregat per la direcció general de Pesca) inclou altres mesures per reduir la despesa, unes mesures que tampoc no s'han posat en marxa. En aquest sentit, es proposava ajustar la plantilla de treballadors, que és d'una vintena de persones. «Hem encarregat una auditoria de personal i fins que no disposem del resultat no hi haurà cap acomiadament», ha assenyalat Rosales. Pel que fa a les botigues de Pesca Ràpita, un dels projectes de la junta directiva anterior que més ha fet endeutar la Confraria, encara s'estudia una fórmula per fer-les més rendibles. «S'han de fer més promocions», ha manifestat el president de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, que encara no té clar si les botigues de la Ràpita i Tortosa continuaran sent de la Confraria o si s'oferirà la concessió a una altra empresa. En el cas de la Ràpita hi ha tres persones que treballen a la botiga de venda de peix, mentre que a Tortosa n'hi ha quatre.

Caiguda del preu del peix

El darrer mes de setembre el preu del peix ha tornat a enfonsar-se, segons la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita, i espècies com el lluç, el moll o la sèpia s'han cotitzat a la llotja de peix rapitenca a 3, 2 i 5 euros al quilo respectivament. «Els mesos de juliol i agost, just després de la veda, els preus van ser bons però ara han tornat a caure», ha assenyalat Rosales. És per això, que cada divendres del mes de setembre els pescadors del port de la Ràpita (i altres ports de la demarcació com són el de les Cases d'Alcanar i el de l'Ametlla de Mar) han aturat l'activitat. «Si hi ha menys captures els preus remunten», ha manifestat el president de la Confraria. A partir d'avui, però, els pescadors sortiran a pescar cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.