Economia

Impulsen la creació d'una moto elèctrica catalana

El govern posa les bases d'un nou consorci industrial que s'hauria d'encarregar des del territori de la producció i venda d'un escúter elèctric

Xifra la inversió necessària en deu milions d'euros

El govern català, a través de la direcció general d'Indústria, està impulsant la creació d'un nou consorci industrial que s'encarregui de la producció, distribució i venda d'una nova motocicleta elèctrica, segons va informar ahir a través d'un comunicat. Això representaria noves càrregues de treball per a empreses catalanes perquè la Generalitat vetlla perquè tot el procés es faci íntegrament des del territori. Segons va informar ahir el Departament d'Empresa i Ocupació, la inversió requerida estimada seria d'uns deu milions d'euros.

El departament ha elaborat un estudi, que ja s'ha presentat als agents del sector, que posa de manifest la viabilitat d'aquest projecte industrial, que donaria lloc a una motocicleta elèctrica amb una potència equivalent a 125 centímetres cúbics i que tindria una autonomia de 50 quilòmetres. Segons el departament, es tracta d'una veta de mercat amb una alta demanda i perspectives de creixement al sud d'Europa –on el parc d'escúters ja s'ha envellit– i també a l'Amèrica Llatina i l'Àsia –pel creixement de les ciutats i de la classe mitjana.

La motocicleta disposaria de dues motoritzacions possibles, de 4 kW i 8 kW, llantes de 16 polzades i òptiques tipus LED. Tindria un cost final d'uns 4.000 euros –incloent-hi la bateria– i estaria orientada a totes les edats. El motor seria a la roda posterior i el seient tindria capacitat per emmagatzemar un casc.

Moto 100% catalana

Segons el projecte, que lideraria el sector privat tot i l'impuls de l'administració, totes les fases de fabricació de la motocicleta es durien a terme a Catalunya, des del disseny fins a l'assemblatge, i tots els materials necessaris per fabricar-la serien de proveïdors del país. L'estudi detalla que seria necessària una planta de 2.800 metres quadrats, que tindria capacitat per produir 10.000 motos l'any i crearia 30 llocs de treball, entre directius, enginyers, mecànics, operaris i administratius, que treballarien a les àrees de desenvolupament, qualitat, logística, fabricació, postvenda i màrqueting.

La creació d'una moto elèctrica és una de les actuacions impulsades dins el pla d'estratègia industrial, amb què es vol que l'activitat industrial sigui l'any 2020 el 25% del PIB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA