Economia

VW anuncia que es revisaran totes les inversions previstes arreu del món

El grup automobilístic s'havia compromès a invertir 3.300 milions en la planta de Seat a Martorell

El nou president de Volkswagen, Matthias Müller, ha anunciat avui davant treballadors de la companyia que el grup revisarà totes les inversions previstes i “cancel·larà o ajornarà les que no siguin estrictament necessàries” després de l'escàndol de la manipulació de les emissions contaminants.

“Seré molt clar: això serà dolorós”, ha dit Müller davant al voltant de 20.000 empleats reunits a la seu central de Wolfsburg en la primera assemblea convocada des que va sortir a la llum el trucatge en motors dièsel d'onze milions de vehicles.

A l'Estat espanyol, el Grup Volkswagen s'ha compromès a dur a terme una inversió de 4.200 milions d'euros fins al 2019, dels quals 3.300 milions van destinats a la planta de Seat a Martorell (Baix Llobregat), i la resta per a la planta de Navarra.

Una gran part dels 3.300 milions destinats a Seat a Barcelona aniran a parar al desenvolupament de quatre nous models de la marca en els dos pròxims anys.

Aquests 4.200 milions que el Grup Volkswagen va anunciar ja al maig per a les seves plantes a Espanya suposen la major inversió industrial de la història a Espanya.

Segons ha explicat avui Müller, el pla d'eficiència dissenyat pel seu predecessor en el càrrec, Martin Winterkorn, qui va dimitir per l'escàndol, ha de ser reajustat, però l'objectiu de VW és mantenir la seva política de llocs de treball “segurs i de qualitat”.

Müller ha promès als seus empleats un aclariment “ràpid i sense miraments” de tot el succeït i ha assegurat que els onze milions de vehicles afectats per les manipulacions poden circular sense problemes, ja que mai es va posar en perill la seguretat dels clients de VW.

De la seva banda, el president del comitè d'empresa de Volkswagen, Bernd Osterloh, ha informat avui als empleats de la companyia que l'escàndol dels motors manipulats per trucar les emissions contaminants en alguns models no té “de moment” conseqüències per als llocs de treball del grup.

“De moment, aquesta és la bona notícia, encara no hi ha conseqüències per als llocs de treball”, ha dit Osterloh, qui ha assenyalat que l'objectiu és “fer tot el possible” per garantir tots els llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.