Economia

L'exproReus més tecnològic tanca les portes amb èxit

La fira reusenca, que enguany arribava a la seva 45a edició, s'ha centrat a organitzar tallers i a fer activitats destinades a acostar les noves tecnologies a tot tipus de públics

L'exproReus d'enguany va tancar ahir les seves portes després de cinc dies dedicats a la promoció dels negocis i els comerços del territori. Ja en la presentació de la mostra, dijous, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va celebrar la bona salut de l'esdeveniment i va destacar-ne la importància “a l'hora de projectar la imatge de Reus i la comarca del Baix Camp a l'exterior”. En aquesta 45a edició, l'exproReus ha diversificat la seva oferta, repartida entre els més de 200 expositors que han omplert el recinte firal. D'aquesta manera, els responsables de l'esdeveniment s'han decantat per la cuina i la gastronomia. Així, una de les activitats de més èxit de l'exproReus han estat les diverses sessions de cuina en directe, en què hi han participat els xefs més reputats del país. Divendres va ser el torn de Xavier Pellicer, l'excap de cuina del restaurant El Racó de Can Fabes, de Sant Celoni. A banda de Pellicer, altres cuiners que van participar en aquestes exhibicions de cuina van ser Gerson Ribal, del restaurant Lizarran, de Reus; Nacho Pous, del Xamfrà, del Fòrum de Tarragona, i Adam Saez, de Xocosave, de Riudoms. Una altra de les cites culinàries destacades va ser la tercera edició del concurs d'elaboració de cupcakes, que va tenir lloc dissabte i que va reunir diversos estands representants del territori. L'oferta gastronòmica de la mostra es va completar amb la posada en marxa del Tasting Village, un espai situat a l'exterior de la fira en què els assistents van poder degustar tapes, plats i còctels.

Amb tot, la tecnologia va ser la gran protagonista de la fira. Així, una de les empreses amb representació a la mostra va ser LaserLab 3D, que va dur a terme un taller en què hi havia tot tipus d'objectes 3D fabricats de forma digital, a través d'una impressora o també mitjançant el tall per làser o per fresadora. La mateixa organització, debutant a la fira, també va dur a terme una sèrie d'accions formatives dirigides als més petits i que formen part de FabLab, un programa formatiu que pretén donar a conèixer el món digital a les escoles.

A la cloenda de l'exproReus viscuda ahir, un dels actes més celebrats pel públic va ser una exhibició d'acrobàcies aèries amb la intervenció de més de 35 artistes de circ arribats de tot l'Estat espanyol. L'acte, gratuït per als assistents a la fira, va ser organitzat per l'escola de circ i pole dance Art Move-Studio, de Vilaseca, i hi va haver un jurat que va avaluar les actuacions dels participants.

LA XIFRA

200
expositors dedicats a la gastronomia, l'oci i l'automoció, entre altres sectors, han omplert el firal.

LA DATA

12.10.15
La cloenda de l'exproReus va incloure una exhibició d'acrobàcies aèries amb artistes de tot l'Estat.

LA FRASE

La fira projecta la imatge de Reus i la comarca a l'exterior
Isaac Sanromà
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE REUS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA