Economia

Rajoy: “Espanya no incomplirà el dèficit”

El president espanyol recorda que Brussel·les ja s'ha equivocat anteriorment en les seves previsions

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaccionat aquest dimarts des de Nova York a les previsions de la Comissió Europea que apunten a un incompliment per part de l'Estat dels objectius de reducció del dèficit . Brussel·les considera “una mica optimistes” els pressupostos del 2016 i demana que s'executin “de forma rigorosa” els del 2015. Per contra, Rajoy ha assegurat que Espanya “no incomplirà el dèficit” i ha recordat que Brussel·les ja s'ha equivocat a la baixa anteriorment sobre la marxa de l'economia espanyola. El president espanyol és a Nova York per participar a una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU sobre “Dones, Pau i Seguretat”.

“No hi estic d'acord, Espanya no incomplirà el dèficit. Des que vam assumir la responsabilitat de governar hem complert sempre el dèficit i he de dir que en alguna ocasió qui s'ha equivocat és la Comissió Europea”, ha indicat Rajoy, que ha reiterat que el govern espanyol està “molt tranquil perquè Espanya ha recuperat activitat econòmica, està recuperant ocupació, i això fa que estigui augmentant la recaptació”.

És la resposta al missatge que va llaçar dilluns en roda de premsa el comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Pierre Moscovici, que va afirmar que la Comissió “convida” les autoritats espanyoles a “prendre les mesures necessàries durant el procés de tramitació” dels pressupostos. La Comissió preveu un dèficit del 4,5% del PIB aquest any 2015 i del 3,5% al 2016, tres i set dècimes, respectivament, per sobre del previst.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, també va assegurar aquest dilluns que l'Estat “sempre acaba complint” i va restar transcendència a l'advertència de Brussel·les. Segons el ministre, no cal fer cap “modificació important” als pressupostos del 2016. “Només ens demanen actualitzar-lo i és lògic perquè falten un seguit de dades que es coneixeran a mesura que passin les setmanes”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA