Economia

Emprenedoria

Menjar per emportar fet a mida del consumidor

Uniq, una empresa d'àpats preparats segons les calories, guanya la 6a Mostra d'Emprenedors de Girona organitzada per l'Assessoria Codina i que ha triplicat la dotació dels premis

Han estat premiats també SchoolGo, Optymistic i Sunprotect

Uniqs'adreça a qui vulgui seguir una dieta del tipus que sigui o menjar sa

Menjar preparat fet a mida de cadascú, amb les calories que calen i amb totes les particularitats necessàries. Això és el que proposa l'empresa Uniq, que té seu física al carrer Juli Garreta de Girona i que ha estat la guanyadora de la sisena edició de la Mostra d'Emprenedors de Girona, que organitza l'Assesoria Codina i el seu departament de consultoria estratègica, ElGiroscopi. A banda d'Uniq (uniq-lifestyle.com), han resultat finalistes tres projectes més, SchoolGo, Optitymistic i Sunprotect, que van donar a conèixer, juntament amb Uniq, les seves iniciatives a més d'un centenar d'empresaris, dijous al vespre. En total, quatre projectes de joves emprenedors gironins que han rebut el reconeixement d'una mostra que s'ha consolidat com a plataforma de suport i de difusió de projectes de nova creació.

Andreu Busquets i Glòria Sais tenen 26 i 22 anys, respectivament, i són els creadors d'Uniq, l'empresa que va obrir al maig i que ja té una cinquantena de clients diaris. Segons explica Busquets, Uniq s'adreça a tothom qui vulgui seguir una dieta del tipus que sigui o menjar sa però que no tingui temps de cuinar. Per això, l'empresa ofereix la possibilitat d'emportar-se el menjar preparat fet a mida de cadascú que segueix les pautes de la nutricionista Glòria Sais. Cada menú val entre quatre euros i mig i sis euros i mig i, en les safates en què se serveix, pot aguantar a la nevera un màxim de tres dies, ja que no porta conservants.

Les altres propostes finalistes, i que s'han repartit els 3.000 euros en premis –una part en metàl·lic i l'altra en serveis d'assessoria–, inclouen la proposta de SchoolGo, que ha nascut d'estudiants de secundària de l'escola Bell-lloc de Girona i que ja ha rebut algun reconeixement europeu. SchoolGo és una aplicació que està pensada per rendibilitzar els viatges amb cotxe que fan els pares per anar a l'escola compartint els vehicles que van mig buits. Així, tal com expliquen dos d'aquests alumnes, Joan Vilar i Genís Esteva, actualment, estan fent campanya amb Verkami per recollir el fons que necessiten, 3.500 euros, per engegar l'aplicació i calculen que, si no hi ha cap canvi, l'aplicació es podria posar en marxa d'aquí a un mes, primer a Girona.

Optimystic, l'altra empresa finalista, ofereix fundes il·lustrades per a mòbils, però ja s'ha anat estenent a altres complements. El seu objectiu és portar l'art al dia a dia i té més d'una vintena de dissenyadors que hi participen, com ara Albert Arrayás i Eva Armisén, entre d'altres. A banda de la venda en línia, l'empresa ja disposa de punts de venda repartits arreu del territori, com ara a Platja d'Aro i Palafrugell, però també a València, Madrid i Galícia.

El quart projecte finalista és el Sunprotect, un aparell que dispensa crema de protecció solar –fabricada per un laboratori català– i que està pensat per ubicar-se en espais com ara platges, piscines, càmpings, hotels i parcs temàtics. Amb l'ajuda d'una pistola esprai i de forma gratuïta o al preu d'un euro, l'usuari es pot aplicar la crema ell mateix. De moment, el sistema ja s'ha instal·lat en un parc aquàtic de Sevilla, però els seus promotors treballen per estendre-ho a d'altres. A més, una part dels beneficis d'aquest projecte anirà destinada a la recerca, investigació i ajuda a les famílies de l'Associació Espanyola contra el Càncer.

La Mostra d'Emprenedors, que ha arribat a la seva sisena edició, ha donat a conèixer projectes en edicions anteriors com ara Portamu, Llagurt, Puncentric, Wikiloc, Ilofyou i Codiwise. En aquesta última edició, també s'han presentat altres projectes, com ara Livingthings (disseny i producció d'un test que es mou en funció del recorregut del sol amb l'objectiu d'ajudar la planta a créixer millor), Artinpocket (comunitat que ven i promociona l'art accessible amb un sol clic) i Transbrava The Kayak Experience (travesses amb caiac per descobrir els racons més autèntics de la Costa Brava).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes