Economia

Concactiva formarà joves amb baix nivell d'estudis

Concactiva ha desplegat el programa Joves per l'Ocupació, que permet als joves de la Conca de Barberà, d'entre 16 i 25 anys i amb poca formació, fer un curs per aprendre un ofici i trobar feina en empreses del sector. Els cursos tindran una durada d'uns tres mesos, durant els quals els joves rebran una subvenció de 150 euros mensuals i una ajuda per al transport. Passat el període formatiu, s'iniciarà el període de pràctiques en empreses. Tot seguit, amb el suport dels orientadors, els joves començaran la recerca de feina. Segons les dades de Concactiva, vuit de cada deu joves que han participat en el programa han trobat feina.

La proposta formativa repeteix dues de les especialitats de l'edició anterior. La primera és la de carretoners, amb el curs d'auxiliar de magatzem, de 210 hores. Està indicat per a persones interessades a treballar en el sector industrial de la comarca. També repeteix la modalitat d'operacions bàsiques de cuina, que es fa a l'Espai Cuina del Viver Agroalimentari i amb xefs de renom com a docents. La novetat d'enguany és la proposta del curs de cambrer de sala, orientat a joves que prefereixin l'atenció al client a la cuina.

El total de places previstes és de trenta, amb deu per a cada curs. Per accedir-hi, cal tenir entre 16 i 25 anys, no estar treballant i tenir una formació màxima d'ESO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.