Economia

Olis Millàs tornarà a produir a Pineda després de disset anys

La històrica empresa nascuda a Calella està condicionant dues naus del polígon Mas Roger on fabricarà una nova gamma de productes de zero calories

Mantindrà, però, la seu a la zona industrial de Sant Pol de Mar on es va traslladar el 1998

L'ampliació de Pineda de Mar ha donat feina a 20 persones

L'empresa líder en el sector de salses, olis i vinagres Olis Millàs tornarà a produir a Pineda de Mar, al mateix polígon Mas Roger d'on va marxar ara fa disset anys a la recerca d'una nova ubicació, a Sant Pol de Mar, que li aportava més avantatges. La firma ja ha començat a condicionar dues naus, una de les quals ja era propietat seva, i té previst instal·lar-hi en els mesos vinents la maquinària necessària per començar a produir una nova línia de salses i olis de zero calories. El gerent de la firma, Ramon Millàs, confirma el retorn a Pineda, una població amb la qual afirma que sempre han tingut “forts lligams”, i destaca que la seu continuarà funcionant a Sant Pol de Mar. “Necessitàvem més espai, disposàvem encara de la nau a Pineda i hem volgut aprofitar l'oportunitat”, assenyala. De moment ja ha començat l'activitat de magatzem en una de les naus i quan funcioni a ple rendiment donarà feina a 20 persones “que ja han estat contractades i estan fent un curs de formació”. En total, Olis Millàs sumarà una plantilla de 75 empleats. “La nova gamma de productes estarà orientada a l'exportació internacional i requereix una maquinària de darrera generació i la utilització, com és marca de la casa, de productes naturals i de gran qualitat”, assegura el gerent. Ramon Millàs recorda que l'empresa ven la majoria dels productes, incloent-hi els diferents formats d'envasat, en el sector de l'hostaleria i la restauració, amb clients destacats com ara el Grup Sehrs, La Sirena, Pans &Company o els restaurants Viena, i la major part dels seus clients són en territori nacional.

Negoci històric

Olis Millàs va néixer com un modest negoci familiar l'any 1868 en una casa del carrer Jovara de Calella. Va fer el salt industrial directament al polígon de Pineda a principis dels anys vuitanta. Disset anys després va marxar a Sant Pol de Mar, on va inaugurar el polígon industrial amb una nova seu d'uns 7.000 metres quadrats i una inversió d'uns quatre milions d'euros. L'any 2004 l'empresa va tornar a produir oli propi gràcies a la participació en una explotació d'oliveres a Tarragona.

El retorn d'Olis Millàs a Pineda de Mar ha estat molt ben rebut al municipi i l'alcalde, Xavier Amor (PSC), ha subratllat que és una mostra destacada de la vitalitat que comença a notar-se a l'única zona industrial del municipi. “És una gran notícia recuperar per al polígon una firma líder”, manté. Amor subratlla que iniciatives com aquesta “són d'una importància cabdal per superar la situació de crisi actual, reduir el nombre d'aturats i potenciar l'activitat econòmica local”.

En aquest sentit, l'alcalde prioritza un seguit d'actuacions al polígon per explotar-ne les possibilitats, com ara impulsar el desenvolupament de dos nous sectors, el PP10 i el PP11, a tocar de l'accés a l'autopista, la millora dels carrers i l'arribada de la fibra òptica. Més a mitjà termini, l'Ajuntament ja ha traslladat als empresaris de la zona la voluntat de repensar el pla d'usos, que obriria noves expectatives a l'arribada de més negocis que ara per ara no hi tenen cabuda. El polígon Mas Roger va ser pensat al seu moment perquè en fessin un ús majoritari les empreses tèxtils, “i ara li cal una readaptació als nous temps”.

Brots verds

Després d'anys d'estancament agreujats amb el tancament continu d'empreses, el polígon de Pineda ha estat escenari de l'obertura de noves activitats de sectors ben diversos i de reforma d'algunes ja existents que evidencien una certa revifada.

En el primer cas destaca la inauguració d'un centre de diàlisi Diaverum, l'únic entre Mataró i Palamós, que va començar a treballar el setembre del 2012, o l'obertura del nou obrador i les oficines de productes ibèrics Los Extremeños. Pel que fa a ampliació del negoci, el fabricant de forns de brasa Josper va augmentar 5.000 metres quadrats les seves instal·lacions durant el 2014. D'altra banda, el polígon, a més, disposa des del 2009 del Centre Innova, un espai per fomentar el desenvolupament econòmic del municipi, i des del 2010 també hi ha instal·lada l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), que fins llavors havia ocupat una part de la masia de Can Jalpí.

LA FRASE

La nova gamma de productes que es farà a Pineda estarà orientada a l'exportació
Ramon Millàs
Gerent de l'empresa Olis Millàs

LA XIFRA

147
anys
fa que va néixer Olis Millàs com un modest negoci familiar a Calella, i s'ha convertit en líder en el sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona