Economia

Nou rècord d'exportacions de gener a setembre

Catalunya va vendre a l'exterior per valor de 47.567 milions d'euros

Les exportacions de les empreses catalanes van tornar a marcar un nou màxim històric durant el tercer trimestre d'aquest any, fins al punt que, entre els mesos de juliol i setembre, les vendes de les empreses catalanes a l'exterior van sumar un total de 15.667 milions d'euros, un 4,6% més que en el mateix període de l'any passat. Es tracta de la xifra més alta fins ara registrada en un tercer trimestre en la sèrie que recopila el Ministeri d'Economia i Competitivitat, que comença l'any 2000.

D'aquesta manera, en els primers nou mesos de l'any, el volum d'exportacions acumulat es va situar en 47.567 milions, un 6,3% més que en el tram equivalent de l'any passat i també un nou màxim històric. El fet que Catalunya representi més d'una quarta part (25,5%) de les exportacions de l'Estat ha contribuït a fer que aquest exercici sigui molt positiu en tot el territori de l'Estat espanyol, on les vendes transfrontereres han progressat un 4,4% fins al setembre i han batut un nou rècord, amb 186.261,1 milions.

Capítol de compres

Pel que fa a les importacions, Catalunya va comprar a l'exterior per valor de 56.793 milions de gener a setembre, un 5,7% més. Així, la balança comercial de Catalunya registrava al final d'aquest període un dèficit de 9.227,3 milions, un 2,7% superior al dels nou primers mesos de l'exercici passat.

Els sectors més actius en vendes a l'exterior a Catalunya van ser en primer lloc el sector químic, amb 12.662 milions, un 6,1% més que l'any passat. El segon sector més actiu va ser el de béns d'equipament, que, amb unes vendes de 8.014 milions d'euros, va augmentar l'activitat un 2,9%. En tercer lloc, figura el sector de l'automòbil, que va exportar els primers nou mesos de l'any un total de 7.784,6 milions d'euros, un 16% més que en el mateix període de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia