El Catalunya Sud tindrà 250 megawatts de potència perquè s'hi instal·le Gallardo

Es farà una subestació elèctrica de la línia d'alta tensió

«És un polígon molt ben situat estratègicament i, fins ara, tots els serveis passaven per aquí però sense poder-los fer servir», va explicar ahir el director tècnic de l'Incasol, Albert Civit, als agents socioeconòmics de les Terres de l'Ebre en una visita al Catalunya Sud organitzada per la Delegació del Govern. Unes mancances que el govern preveu tenir resoltes el 2012 si es confirma que la foneria del grup Gallardo s'instal·la en aquest sector industrial. En aquest sentit, està previst construir una subestació elèctrica de la línia de molt alta tensió (que travessa el Catalunya Sud provinent de les nuclears) i que permetria disposar de 250 megawatts de potència. «Les necessitats actuals estan cobertes amb la línia aèria de 25 kV que ve des de la subestació receptora de l'Ampolla, però en el futur la demanda d'energia serà més gran», va manifestar el responsable de Política Territorial i Obres Públiques a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté. Actualment, el Catalunya Sud ocupa una superfície de 130 hectàrees i disposa de 37,4 megawatts de potència elèctrica.

Pla estratègic

«L'activitat econòmica que hi ha ara per ara al Catalunya Sud és pràcticament inexistent, és necessari un pla estratègic del polígon i donar-lo a conèixer als empresaris de fora», va assenyalar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora. En el cas que la foneria de Gallardo descarte l'opció d'ubicar-se a l'Aldea, Civit va precisar que la potència elèctrica del Catalunya Sud es limitarà a 124 megawatts. Pel que fa a les necessitats d'aigua de la foneria, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha previst la construcció d'un pou al marge esquerre de l'Ebre per subministrar aigua al polígon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.