Economia

Catalunya capta 1.165 milions en inversió estrangera entre juliol i setembre

És la tercera xifra més elevada en un tercer trimestre, segons la sèrie històrica del Ministeri d'Economia, que va començar el 1993

Les inversions productives d'origen forà es tripliquen durant els primers nou mesos de l'any en comparació amb el 2014

La inversió estrangera productiva va situar-se a Catalunya en els 1.165 milions d'euros entre el juliol i el setembre, assolint la tercera xifra més elevada d'un tercer trimestre, segons la sèrie històrica del Ministeri d'Economia, que comença el 1993. La suma inversora suposa el doble de la registrada entre el juliol i el setembre del 2014 (568 milions) i només va superar-se en els tercers trimestres del 2010 (2.850 milions) i del 2006 (1.203 milions). Durant els nou primers mesos de l'any, Catalunya va captar 3.689 milions , el triple dels 1.084 milions del mateix període del 2014. Entre el gener i el setembre, les inversions estrangeres van assolir el segon millor registre de la història, a prop dels 3.698 milions del 2010.

Segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, Catalunya concentra el 23,4% de la inversió estrangera destinada a l'Estat espanyol.

Els 3.690 milions d'euros invertits per empreses estrangeres a Catalunya han anat destinats principalment a la indústria manufacturera (27,6% del total, destacant els sectors de l'alimentació i l'automoció), els serveis financers (16,5%), la construcció d'edificis (16,1%) i el comerç (11%). Per països d'origen, les empreses estrangeres inversores provenen principalment dels Països Baixos, França, Luxemburg, Alemanya, Mèxic, Regne Unit i Irlanda.

La inversió estrangera destinada a la indústria manufacturera ha arribat als 1.020 milions d'euros durant el període gener-setembre. De fet, Catalunya ha concentrat més de la meitat (un 56,8%) de la inversió estrangera destinada a aquest àmbit que s'ha materialitzat a l'Estat espanyol, tal com ha destacat en un comunicat el Departament d'Empresa i Ocupació.

Tal com indiquen les dades del ministeri d'Economia, el primer trimestre del 2015 Catalunya va captar 680,4 milions d'euros en inversió estrangera i el segon, 1.844 milions.

D'altra banda, aquest dilluns l'Observatori d'Empresa i Ocupació ha fet públics els resultats de l'Enquesta d'Inversió Industrial, que revela un augment de la inversió industrial del 4,2% a Catalunya el 2015. També preveu un creixement interanual del 7,1% per al 2016, un augment superior al d'anys anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.